Inter načrtuje prihodnost brez Handanovića

Nogomet 17. Jun 202118:25 > 18:27
Bo Bartlomiej Dragowski prišel v Inter? FOTO: Guliverimages.

Bartlomiej Dragowski naj bi bil naslednik Samirja Handanovića med vratnicama italijanskega prvaka Interja iz Milana, poročajo italijanski mediji.

Samir Handanović je Inter s kapetanskim trakom na roki v prejšnji sezoni popeljal do naslova italijanskega prvaka in bil med njegovimi najboljšimi posamezniki.

Handanović, ki bo prihodnji mesec dopolnil 37 let, bo tudi v novi sezoni skorajda zagotovo Interjeva številka ena, vprašanje pa je, koliko časa še bo tako.

Ljubljančan, ki je član Interja od leta 2012, ima pogodbo z Interjem do leta 2022, Milančani pa bojda že iščejo njegovo zamenjavo.

Tuttosport piše, da so jo našli v Poljaku Bartlomieju Dragowskemu, ki brani vrata Fiorentine. Triindvajsetletnik ima pogodbo s Fiorentino do leta 2023, tako da ne bo poceni. Njegova tržna vrednost po oceni Transfermarkta je sicer 16 milijonov evrov.

Dragowski v Italiji brani že pet let, leta 2016 je tja za 2,5 milijona evrov prišel iz Jagiellonie. Vmes je pol leta kot poosjen nogometaš igral za Empoli.

Ob Handanoviću ima Inter še dva vratarja. Mladega, 19-letnega Srba Filipa Stankovića in 24-letnega Romuna Ionuta Raduja, ki pa naj bi bil na izhodnih vratih kluba.