Iskreni Krznar: Po velikih zmagah je prišla prizemljitev

Nogomet 18. Mar 202320:39
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so danes na gostovanje v Domžale prišli z enim samim načrtom. Proti Radomljam osvojiti vse tri točke. Po 90 in najbrž celo premalo dodatnih minutah dvoboja z mlinarji domov odhajajo z eno samo. Razloge za neuspeh je po tekmi iskal trener Damir Krznar, ki priznava, da je njegova ekipa doživela prizemljitev, ki pa da je morda prišla ob pravem času.

Tako kot sta si diametralno nasprotna Maribor in Olimpija, sta si trenutno diametralno nasprotna tudi njuna trenerja. Nepredvidljivi in temperamenti Albert Riera po tekmi vselej novinarjem pripravi kakšno presenečenje in ekstremno stališče, navzven precej bolj mirni Damir Krznar je v zmagi, remiju ali porazu vselej zelo realen. Je pa po drugi strani res, da je Španec rezultatsko izjemno uspešen, njegov hrvaški kolega pa trenutno malce manj.

Remi vijolic proti Radomljam zagotovo ni zadovoljil mariborskih navijačev. Ni pa zadovoljil niti trenerja štajerskega ponosa, ki pojasnjuje, kje je razlog, da se danes njegova ekipa ni veselila vseh treh točk.

“Hitro smo prejeli zadetek, a smo se nato zelo, zelo dobro odzvali. Zadeli smo, si ustvarili še nekaj zrelih priložnosti, a v nogometu je pač tako, da če začneš tekmo tako, kot smo jo mi, potem se konča tako, kot se je današnja,” iskreno priznava trener Maribora.

Zadetek Esterja Soklerja za vodstvo Radomelj

Ni jim uspelo na silo izvleči zmage

Proti Bravu je Maribor odigral odličen prvi in zelo povprečen, če ne celo podpovprečen drugi polčas. Tudi tokrat je bilo nihanj v igri vijolic veliko, na koncu celo preveč, da bi Štajerci v mesto ob Dravi odnesli načrtovane tri točke.

“Danes lahko slab začetek pripišemo predvsem utrujenosti, ki se je v nogometaših nabirala skozi ta naporen ritem. Nikakor ne bi rekel, da je šlo za podcenjevanje nasprotnika. Delali smo na tem, da bi odšli v tekmo zbrano in osredotočeno, ampak na koncu nam to ni uspelo. Skozi tekmo smo vendarle dokazali, da še imamo dovolj moči, a to je bila tekma, ko bi enostavno morali na silo izvleči zmago,” razmišlja vodja stroke Mariborčanov.

Damir Krznar po tekmi za kamere Sportkluba

Teren veliko igre ni dovoljeval

Tudi v zaključku tekme, ko je imel Maribor skoraj dvajset minut igralca več, vijolicam ni uspelo streti obrambe mlinarjev na čelu z znova izvrstnim Emilom Velićem.

“Preveč smo hiteli, nismo bili potrpežljivi ob nizkem bloku nasprotnika. Namesto, da stopimo na žogo in gradimo napad, smo se odločali za predložke, ki niso naše močnejše orožje. Je pa res, da tudi teren ne dovoljuje veliko igre. Želja ni bila vprašljiva, a v tej želji včasih pozabiš biti racionalen,” ocenjuje Damir Krznar.

Marko Tolić
Marko Tolić je bil zelo aktiven, a v spominu nam bo najbolj ostala zapravljena priložnost v 14. minuti. FOTO: Jure Banfi

Želi si poštenosti

Za nami je še ena tekma, na kateri je imel sodnik Božo Kondić veliko dela. Veliko je bilo tudi prekinitev, vseeno pa je sodniški dodatek na koncu tekme ob začudenju celotnega stadiona znašal samo štiri minute.

“Aleš Mertelj je dobil rumeni karton, ker je beležil čas izgubljenega čas med tekmo in samo za ogled VAR-a so potekle tri minute. Sodniški dodatek pa je na koncu znašal štiri minute. Ne pravim, da bi to tekmo dobili, če bi bil dodatek daljši, si pa želim poštene nadoknade izgubljenega časa,” o tej tekmi razmišlja vodja mariborske nogometne stroke.

Zadetek Josipa Iličića za mariborsko izenačenje

Za Vipotnika ga ne skrbi

Po dveh izpuščenih tekmah zaradi poškodbe se je v postavo Mariborčanov vrnil Žan Vipotnik. Zdi se, da je premor vplival na formo v zadnjem obdobju izjemno razpoloženega napadalca, ki je tokrat ostal brez zadetka, čeprav ni manjkalo njegovih priložnosti.

“Težko je napadalcu, da se takoj vrne v ritem. Žan ni igral tekem, niti ni treniral in potrebuje nekaj časa, da se znova poveže s soigralci in dobi ta občutek za gol. Se pa še vedno znajde v priložnostih, kar je ključno. Ne bojim se, da se mu ne bi spet odprlo,” predstavo svojega najboljšega strelca pokomentira Krznar.

Žan Vipotnik je tokrat ostal brez zadetka. Foto: Jure Banfi

Do konca sezone ostaja dovolj ciljev

Po novih izgubljenih točkah je še bolj jasno, da Maribor v tej sezoni ne more več ujeti vodilne Olimpije. Upanje umira zadnje, a potrebno je biti realen. Načrt Damirja Krznarja v drugem delu sezone je bil, da vijolice dobijo prav vse preostale tekme, ampak …

“Načrti so zato, da se pokvarijo. Morda so nas malce zavedle zmage proti najboljšim nasprotnikom, zdaj smo malce prizemljeni, ko smo izgubili točke tam, kjer jih ne bi smeli. Morda je to celo dobro pred tem premorom, da v zaključku sezone popravimo stvari. Maja pa bomo razmišljali o tem, ali je sezona uspešna ali neuspešna. Še vedno jo lahko na nek način rešimo,” razmišlja trener aktualnih prvakov.

In zaključuje.

“Načrt je, da fantje dobijo tri dni prosto, potem pa v zaključku tedna začnemo z dvojnim programom treningov, čaka pa nas tudi prijateljska tekma z Lokomotivo. Pripravljamo se na zaključek sezone, dokler obstajajo teoretične možnosti, bomo ohranili upanje tudi v prvenstvu. Poizkušamo marsikaj, a včasih se ne izide,” se v naslednje izzive, ko Mariborčane takoj po premoru najprej čaka gostovanje v Novi Gorici, ozira Damir Krznar.

Komentari

Vaš komentar