Ivan Sušak podpisal za NK Maribor

Nogomet 12. Feb 202119:17 > 19:34 0 komentarjev
Ivan Sušak
Foto: Gregor Wernig

NK Maribor je podpisal pogodbo s hrvaškim vratarjem Ivanom Sušakom, ki je uspešno opravil preizkušnjo v Ljudskem vrtu.

Ivan Sušak, 23-letni in 202 cm visoki hrvaški vratar, je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja za dve leti.

Sušak je sicer z Mariborom treniral vse od začetka priprav, vodstvo kluba je bilo z videnim zadovoljno in v petek je bil sklenjen dogovor.

“Izkoristil je priložnost med pripravami in s svojim delom ter značajem pridobil zaupanje. V vmesnih težkih trenutkih smo ga dobro spoznali. Gre za delovnega fanta, ki sprejema vse zahteve in si je po prikazanem zaslužil priložnost, da ostane z nami ter pokaže svoj potencial,” je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Zelo sem vesel, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Vse je na visokem organizacijskem nivoju, vratarski treningi pod vodstvom Mitje Piriha so odlični, ob sodelovanju z izkušenejšimi soigralci, Handanovićem, Jugom, Pirićem pa lahko pridobim koristna spoznanja. Ustroj kluba in celotno moštvo sem spoznal v prejšnjih tednih, skupaj smo oddelali priprave v Turčiji, tako da mi je v veliko čast, da mi je bila ponujena pogodba. Zdaj grem še z dodatnim motivom na naslednje treninge, le z enim vodilom: molči in delaj,” pravi Ivan Sušak.

“V mlajših selekcijah sem po prvih nogometnih korakih še bil v vlogi igralca, potem pa so me s štoperskega položaja preselili med vratnici. Prilagajanje je uspelo, šlo mi je dobro in dosegel sem ustrezni nivo. Moj prvi klub je bil GOŠK Gabela, potem me je nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović kot mladinca pripeljal v Sesvete, kjer sem branil tudi v hrvaški drugi ligi. Nato sem bil polovico sezone na Češkem, pri moštvu Češke Budejovice, se nato vrnil v Zagreb in po jesenskem delu pri drugoligašu Rudešu je zdaj nova postaja Maribor.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!