Iz Domžal: ‘Premoremo več evropskega znanja in izkušenj’

Nogomet 15. Jun 202117:04 > 17:19
Nogometaši Domžal.

Domžale so dobile tekmeca v 1. krogu kvalifikacij za uvrstitev v novoustanovljeno Konferenčno ligo UEFA, žreb pa je pokomentiral trener rumenih, Dejan Djuranović.

POVEZANO

Domžalčani so dobili Luksemburžane, ekipo Swift Hesper iz kraja Hesperange. “Ples kroglic nam je namenil nasprotnika iz države, ki se v zadnjih letih nogometno dviguje, a ker sami premoremo več evropskega znanja in izkušenj, se moramo temu primerno tudi obnašati in tako upravičiti vsa pričakovanja,” je dejal trener Domžal Dejan Djuranović.

Rdeče-beli so edino klubsko lovoriko osvojili leta 1990 v pokalnem tekmovanju. V sezoni 1990/91 so prvič in tudi zadnjič sodelovali v evropskih pokalih. Tedaj jih je s skupnih 6:0 odpravila Legia iz Varšave. Prihajajoče srečanje z Domžalami bo tako zanje prvi uraden dvoboj izven domačih meja po 31 letih.

Drugi možni tekmeci Domžal so bili Velež iz BiH, Mons Calpe iz Gibraltarja in Birkirkara z Malte, Maribora (ki je izžrebal armenskega predstavnika) pa Sfintul Gheorghe iz Moldavije, Dinamo Batumi iz Gruzije in Llapi s Kosova.

Prve tekme bodo 8., povratne pa 15. julija. Jutri ob 13.30 bodo žrebali še pare 2. kroga kvalifikacij, kjer bo svojega tekmeca dobila tudi ljubljanska Olimpija.

Komentari

Vaš komentar