Nogometaši Olimpije iz karantene vendarle na treninge

Nogomet 25. Nov. 202114:00 > 17:32
Delite:

Okužbe s koronavirusom v članski ekipi NK Olimpija Ljubljana so te dni ena izmed glavnih tem v slovenski nogometni javnosti. Zaradi prevelikega števila okuženih nogometašev je bila prejšnji konec tedna prestavljena tekma med Olimpijo in Muro, nov datum pa bo dobila tudi tekma med Celjem in Olimpijo, ki bi morala biti odigrana prihajajočo soboto. Število okuženih nogometašev se je sicer v ljubljanskem taboru v teh dneh še povečalo, za boljše razpoloženje pa je vendarle poskrbela novica, da se peščica nogometašev lahko znova zbere na treningih.

Dvaindvajset igralcev je imelo na dan odpadle tekme z Muro, ki je burila duhove v slovenski nogometni javnosti, izdane karantenske odločbe. Ker je število okužb nogometašev Olimpije v zadnjih dneh naraslo že na sedemnajst, se zdi, da je bila odločitev o prestavitvi tekme vendarle pravilna. Ne želimo si namreč niti razmišljati o tem, kako bi bilo, če bi se zaradi tekme v Stožicah tik pred najprestižnejšo tekmo sezone, ko danes v Ljudskem vrtu gostuje Tottenham, okužbe razširile tudi v tabor Mure.

Je bilo pa redosledje dogodkov zares sila neposrečeno in zato je razumljivo, da je situacija pri Prekmurcih zbudila kar precej nezaupanja do dogajanja v ljubljanskem taboru.

Kronologija dogajanja:

Zaradi dejstva, da je bila praktično celotna članska ekipa Olimpije, vključno s strokovnim štabom, v karanteni, so Ljubljančani v zadnjih dneh vadili doma, s pomočjo video povezave. Včeraj so cepljeni nogometaši in prebolevniki v karanteni znova opravili PCR teste in ob negativnem izidu se jih peščica lahko vrne na treninge. Prvi bo na sporedu že danes.

Pri ljubljanski ekipi so včeraj očitno ugotovili še en pozitiven primer.

 

Kakšen bo tekmovalni koledar Olimpije v zaključku jesenskega dela?

Velika večina nogometašev ostaja v domači izolaciji, tisti, ki so okuženi s koronavirusom, imajo določene simptome, a po naših informacijah nihče nima resnejših težav. Tekma z Domžalami, ki je na koledarju v nedeljo, 5. decembra, naj za zdaj ne bi bila pod vprašajem.

Precej bolj negotova je usoda obeh prestavljenih obračunov. Nogometna zveza bo nove datume tekem določila v naslednjih dneh, v nogometni javnosti krožijo informacije, da bo tekma med Olimpijo in Muro delegirana po 12. decembru, ko naj bi bil po prvotnem načrtu na sporedu zadnji krog jesenskega dela Prve lige Telemach. Nad to idejo pa po naših informacijah predvsem v taboru Mure niti približno niso navdušeni.


Vsekakor je aktualna globalna zdravstvena kriza z vso silo udarila v slovenski nogomet. In to ravno v klub z najnižjim številom precepljenih nogometašev v Prvi ligi Telemach. Vse skupaj seveda meče slabo luč na regularnost letošnje sezone, ne moremo pa se znebiti občutka, da bi se z boljšim sodelovanjem vseh vpletenih deležnikov tej situaciji lahko izognili.

Komentari

Vaš komentar