Izjemnega Bayernovega vezista zlata žoga sploh ne zanima

Bundesliga 19. Okt 20217:32 > 7:35 1 komentar
Foto: Guliverimage

Čeprav že vrsto let velja za enega najboljših vezistov na svetu, Joshua Kimmich ni v najožjem izboru za prestižno nagrado zlata žoga, s katero revija France Football nagrajuje najboljšega nogometaša na svetu. Marsikoga bi takšna ignoranca vsaj nekoliko zmotila, nemški reprezentant pa se s tem niti malo ne obremenjuje.

Ko so v reviji France Football objavili 30 kandidatov, ki so se znašli na širšem seznamu imen za prestižno nagrado zlata žoga, na njem ni bilo imena Joshua Kimmich. Vezist Bayerna iz Münchna nad tem ni presenečen. “Individualno nisem tako dober nogometaš. Zame je pomembno, da zmaga ekipa. Takrat najbolj pridem do izraza.”

Če 26-letnik zase meni, da individualno ni izjemen, številke govorijo drugače. Čeprav ne gre za pretirano napadalnega vezista in je za nameček na začetku svoje kariere igral celo na položaju bočnega branilca, je Kimmich na 273 tekmah za Bavarce dosegel 33 golov in prispeval kar 75 asistenc.

“Nogometaš je vedno odvisen od ekipe. Uživam v dobrih tekmah in se ne ukvarjam z raznoraznimi seznami,” še razmišlja dolgoletni član bavarskega ponosa, pri katerem je glavni adut za osvojitev nagrade zlata žoga Robert Lewandowski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje