Jarmain Defoe sklenil športno pot

Nogomet 24. Mar 202212:14 > 13:30
Foto: Guliverimage

Legendarni angleški napadalec Jermain Defoe se je pri 39 letih odločil končati nogometno pot.

“Po 22 letih sem se odločil, da končam profesionalno nogometno pot. Bila je težka odločitev, a čutim, da je čas, da se umaknem. Za mano je neverjetno popotovanje. Spoznal sem veliko čudovitih ljudi,” je v čustvenem zapisu na družbenih omrežjih obvestil svoje navijače obvestil 39-letni napadalec, ki je bil svoj čas strah in trepet za branilce.

“Nogomet bo še naprej tekel po mojih žilah. Z ponosom in zadovoljstvom se bom lahko kadarkoli ozrl nazaj. Zdaj bom nekaj kvalitetnega časa namenil družini in prijateljem, nato pa bomo šli novim izzivom nasproti,” je dodal še v nadaljevanju zapisa.

Profesionalno pot začel že leta 1999

Defoe je profesionalno pot začel 1999 pri West Hamu, bi je star 17 let, nato je igral še za številne angleške klub, najbolj pa se je proslavil pri Tottenhamu, za katerega je na 362 nastopih dosegel 143 zadetkov. Ob koncu kariere ga je pot vodila tudi v Kanado in Škotsko, na zadnje pa je igral za Sunderland.

Bil je tudi dolgoletni angleški reprezentant. Za tri leve je debitiral leta 2004 in zbral 57 nastopov. Dosegel je 20 zadetkov.

Komentari

Vaš komentar