Jezni Lampard: Nimam čarobne paličice

Nogomet 21. Mar 202210:24 0 komentarjev
Frank Lampard
Foto: Reuters/John Sibley

Menedžer Evertpna Frank Lampard se po bolečem porazu v četrtfinalu FA pokala proti Crystal Palacu sprašuje, ali njegovi igralci imajo pravo mentaliteto za tekmovanje na najvišjem nivoju.

Everton je samo mesto nad cono izpada v Premier ligi, na zadnjih 12 tekmah v vseh tekmovanjih pa se je veselil samo štiri zmage.

Ekipa iz Liverpoola je zadnji boleč udarec utrpela v nedeljo, ko je bil v četrtfinalu FA pokala Crystal Palace boljši z visokih 4:0.

“Obstaja omejeno število stvari, ki jih lahko naredite, da bi nekomu vlili samozavest. Nimam čarobne paličice, da pridem v glave igralcev in nekaj spremenim, za to je potreben čas,” je dejal Frank Lampard in nadaljeval: “Igrali smo četrtfinale FA pokala, imeli smo priložnost priti do Wembleyja. Če nimate samozavesti, da igrate, potem se obrnite … Oprostite, žal mi je, toda to je nogometna realnost. Nismo igrali tako slabo in Palace ni igral tako dobro, toda 4:0 smo izgubili, ker nimamo samozavesti. Ne gre za taktiko. Pokazali smo, da smo taktično pripravljeni v prvih 20 minutah, ko Palace ni mogel priti čez polovico.”

Everton se je med najboljše štiri v najstarejšem nogometnem tekmovanju prebil leta 2016, zadnje velike zmage pa se je veselil leta 1995, ko je v finalu za veliko zmago proti Manchester Unitedu zadel Paul Rideout.

“Morda to ni čas Evertona. Je čas Palaca. Pokazali smo svojih 70 odstotkov in to ni bilo dovolj dobro,” je sklenil Frank Lampard.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!