Junak evropske zmage hvali mariborski otroški vrtec

Evropa 9. Jul 202117:00 > 17:04
FOTO: Jure Banfi.

Rudi Požeg Vancaš je bil eden glavnih junakov četrtkove evropske zmage nad armenskim Urartujem z 1:0. Nogometaš Maribora, ki na hrbtu nosi breme dresa s številko 10, je zakuhal edini gol na tekmi, pod katerega se je podpisal mladi Nino Žugelj.

“Odigrali smo dobro tekmo. Razen situacije v prvem polčasu, ko so nas nasprotniki presenetili z globinsko žogo in prišli do velike priložnosti, prav veliko prostora Armencem nismo dopustili. Po prejetem zadetku so gostje očitno padli. Za nami je težka tekma. Zdaj se moramo spočiti in tudi na drugi tekmi kreniti po zmago,” je bil po tekmi, s katero so Mariborčani odprli novo sezono, zadovoljen Rudi Požeg Vancaš.

Nogometaš s številko 10, ki ga je takratni športni direktor Zlatko Zahović pred dvema letoma v Ljudski vrt pripeljal kot veliko okrepitev, je v 56. minuti izkoristil napako gostov, ko se je znašel sam na levi strani armenskega kazenskega prostora, prodrl vanj in s podajo lepo zaposlil Nina Žuglja, ki mu žoge ni bilo težko spraviti v nebranjeno mrežo.

Zelo pomembno je, da so začeli z zmago

“Tudi nasprotnike je presenetila žoga, ki je nenadejano končala pri meni. Videl sem prostor, stekel proti golu, zagledal soigralca, ki teče v prostor, podal in k sreči smo prišli do vodstva,” je o akciji na začetku drugega polčasa povedal nekdanji nogometaš Domžal in Celja.

“Zelo pomembno je, da smo v novo sezono krenili z zmago. Ni bilo lahko, zato je zelo pomembno, da smo zmagali. Bilo je še veliko napak, ki jih moramo popraviti. Dobre stvari, tudi teh je bilo precej, pa moramo izpopolnjevati. V tednu dni, ki je pred nami, moramo delati na tem, da bomo na drugi tekmi odigrali brez napake,” je še dejal nogometaš, za katerim je 73. nastop v dresu Maribora. V tem času je dosegel 17 golov, njegova četrtkova asistenca pa je bila 13. v mariborskem dresu.

Mladi so odigrali fantastično

Ko je pred dvema letoma prišel v Ljudski vrt, je bil s 25 leti v ekipi, v kateri je bilo veliko nogometašev, ki so dve sezoni pred tem igrali v Ligi prvakov, med mlajšimi. Danes lahko ugotovi, da je v zdajšnji močno pomlajeni ekipi Simona Rožmana pravcati veteran.

V akciji na četrtkovi tekmi. FOTO: Jure Banfi.

’’V ekipi imamo kar nekaj mladih igralcev, ki jim ni lahko, a jim izkušenejši pomagamo. Videlo se je, da se malce bojijo evropske tekme, a so odigrali fantastično,’’ je mlade soigralce – v začetni enajsterici so se v četrtek znašli 17-letni Gal Gorenak, 18-letni bKoderman in 19-letni bVipotnik – pohvalil Požeg Vancaš, ki ga je razveselila tudi glasna podpora s tribun.

Lepo je bilo čutiti energijo s tribun

“Lepo je bilo. Že v zadnjem prvenstvenem krogu proti Muri, pa tudi tokrat. Gledalci so nas spodbujali, tudi ko nam ni šlo. Lepo je čutiti navijaško energijo. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti,” je dejal krilni napadalec, ki se je tik pred koncem prvega polčasa razveselil tudi lepega zadetka, ko je po udarcu z volejem z leve strani zatresel nasprotnikovo mrežo.

Toda veselje ni trajalo dolgo. Sodnik je njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Požeg Vancaš je po tekmi priznal, da upravičeno.

“Vračal sem se iz prepovedanega položaja, a nisem bil dovolj hiter. Takoj, ko sem udaril po žogi, sem začutil, da gol ne bo veljaven. Škoda, res lepo bi bilo zadeti tik pred odhodom na odmor, a na koncu je pomembno le to, da smo zmagali,” je po tekmi še povedal Požeg Vancaš, od katerega mariborski navijači v pomlajeni ekipi v novi sezoni pričakujejo veliko.