Jürgen Klopp se je najedel zarečenega kruha

FOTO: Guliverimages.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je v nedavnem pogovoru za medije spregovoril o nakupu Darwina Nuneza iz Benfice, za katerega so rdeči odšteli kar 100 milijonov evrov. Angleški velikan je to napravil kljub trditvi Nemca, da sam ne želi v svoji ekipi tako dragih okrepitev.

Nemški nogometni strokovnjak je v preteklosti pogosto glasno kritiziral klube, ki so za okrepitve namenjali enormne zneske. To ga je še posebej razjezilo leta 2016, ko je Manchester United na Old Trafford pripeljal Paula Pogbaja za 105 milijonov evrov. “Ko bo to nogomet, mene ne bo več zraven,” je tedaj dejal Klopp.

Čeprav so Liverpoolčani v minulih letih samo za branilca Virgila van Dijka Southamptonu plačali 80 milijonov evrov, za vratarja Alissona Beckerja pa 62 milijonov evrov , pa meje stotih milijono evrov nikoli niso presegli. No, vse do letošnjega poletnega prestopnega roka, ko so za Darwina Nuneza Benfici plačali 75 milijonov evrov, še 25 milijonov pa bodo morali odšteti na račun različnih bonusov.

Na izjavo, ki jo je izrekel pred šestimi leti, so Kloppa sedaj opomnili novinarji. “Če želite igralca, kot je Darwin in se znajde na tržišču, potem morate plačati takšno ceno. Vem, kaj sem nekoč dejal, vendar me je življenje pozneje ujelo na napačni nogi. Dokazalo mi je, da moji možgani niso zmožni doumeti, kako hitro se stvari spreminjajo,“ je pojasnil 55-letnik.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje