Uradno: Darwin Nunez podpisal za Liverpool

Nogomet 14. Jun 202220:33 > 20:40
Foto: Pedro Fiuza via Guliver

Darwin Nunez se je iz Benfice za 75 milijonov evrov preselil k Liverpoolu. Urugvajskega napadalca pogodba z Redsi veže za naslednjih šest sezon. 22-letnik je v prejšnji sezoni za portugalski klub v vseh tekmovanjih dosegel 34 zadetkov.

Liverpool je za nekdanjega napadalca Benfice odštel 75 milijonov evrov, Darwin Nunez pa je podpisal šestletno pogodbo z Redsi.

Dvaindvajsetletnik je v pretekli sezoni za Benfico v vseh tekmovanjih dosegel 34 zadetkov, med drugim je aprila v četrtfinalu Lige prvakov izpadel prav proti Liverpoolu. Prestop v višini 75 milijonov evrov se bo lahko povzpel na 100 milijonov evrov, če bo Nunez dosegel več mejnikov, ki so navedeni v sporazumu in segajo od doseganja golov do osvojitve Lige prvakov.

Klopp navdušen že v Lizboni

Po zmagi Liverpoola na prvi tekmi v Lizboni je trener Jürgen Klopp pohvalil igralca in dejal: “Lep fant, kajne? In tudi spodoben igralec! Res je dober. Seveda sem ga poznal že prej, vendar je igral neposredno pred mano, ko se je boril z Ibrahimom Konatejem.

“Bil je fizično močan, hiter, miren pri svojem zaključku. Dober, res dober. V takšnih situacijah vedno rečem, da če bo zdrav, je pred njim velika kariera,” je še dejal Klopp.

Za podpis Nuneza naj bi se zanimala tudi Manchester United in Newcastle United ter drugi klubi, vendar je Liverpool v svoje vrste hitro pripeljal urugvajskega napadalca. To bi lahko zdaj utrlo pot napadalcu Sadiu Maneju, da se pridruži Bayernu Münchnu, saj ima senegalskega nogometaša pogodba z Liverpoolom veže le še eno leto.