Jutranja provokacija BBB v Splitu

Nogomet 11. Mar 202211:04 0 komentarjev
Foto: Igor Soban - PIXSELL via Guliverimage

Hrvaški nogometni svet diha za jutrišnji večni derbi med Hajdukom in Dinamom, ki ga bo gostila splitska "školjka", stadion na Poljudu. Nekateri navijači so v Split že pripotovali tudi iz Zagreba, kjer bo Dinamo sodeč po poročanju hrvaških medijev spodbujalo okoli 1500 privržencev.

Ti so si danes zgodaj zjutraj privoščili svojevrstno uverturo v sobotni spektakel, saj so na splitski rivi prižgali veliko število modrih bakelj in tako močno razjezili člane navijaške skupine Torcida, ki podpira domač klub Hajduk.

Po poročanju Sportskih novosti naj bi Bad Blue Boys na obrežju Jadranskega morja v srcu Dalmacije prižgali kar 60 pirotehničnih sredstev, s tem pa so se želeli menda oddolžiti Torcidi, ki je decembra pred tekmo kar na Trgu Bana Jelačića razgrnila hajdukovo zastavo.

Pred desetimi leti so BBB zastavo Dinama obesili kar na zvonik cerkve Sv. Duje, na kar so člani Torcide odgovorili, da se bodo za takšno nesramnost oddolžili. In so se, a šele letos.

Dinamo je od Hajduka za srečanje dobil 1470 vstopnic, ki so bile razgrabljene. Zanimanje za tekmo je eno izmed največjih v zgodovini večnega derbija, saj bo tekma močno vplivala na razplet hrvaškega prvenstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!