Jutro po osvojitvi Scudetta: Inter mora imeti razprodajo

Nogomet 7. Maj 202118:21 0 komentarjev
Marco Luzzani/Getty Images
Foto: Marco Luzzani/Getty Images via Guliver

Inter je po 11 letih osvojil Scudetto. A tudi najdragocenejši domači naslov ne bo pokril težkega finančnega stanja v katerem so nerazurri.

Tudi sam športni direktor kluba Javier Zanetti je govoril o tem, da je Inter v resnih finančnih težavah in da se jih ne bo moglo rešiti naenkrat. Tudi pri Suning Holdings Group, pri katerem imajo v lasti večino kluba so napovedali, da bodo morali pri Interju znižati stroške. Vse kaže na to, da bodo prisiljeni prodati svoje najboljše nogometaše.

Toda vseeno obstajajo trije igralci, ki trenutno niso na prodaj. Po poročanju Corriere dello Sport so to Romelu Lukaku, Alessandro Bastoni in Nicolo Barella. Za ostale so v klubu pripravljeni poslušati ponudbe. Čeprav si ne želijo ostati brez Lautara Martineza, Artura Vidala, Stefana de Vrija, Achrafa Hakimija in Marcela Brozovića so ponudbam pripravljeni prisluhniti. Tudi sam status Hakimija še vedno ni znan, saj pri Interju zamujajo s plačilom obveznosti za prestop iz Real Madrida.

V tej skupini nogometašev je tudi Christian Eriksen, ki je bil pred slabimi šestimi meseci že na izhodnih vratih. Zdaj je 29-letni Danec v Milanu zadovoljen, klub pa ga ne želi prodati. Navijače kluba pa nenazadnje zanima tudi usoda Antonia Conteja. Za zdaj Conte ni pod vprašajem, a če nas je preteklost česa naučila potem nas je to, da tam kjer ni denarja ni želenih prestopov. In to je bil pri Conteju razlog za prvi konflikt z upravo Juventusa in Chelseaja. Dolgo časa pa potem 51-letnik ni bil v Torinu oziroma Londonu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!