Juventus za zeleno mizo do velike zmage

Nogomet 20. Apr 202318:49
Foto: Profimedia

Dobre novice za navijače Juventusa! Stara dama je na sodišču italijanskega olimpijskega komiteja (CONI) uspela s pritožbo na odločitev Italijanske nogometne zveze, ki je stari dami zaradi finančnih nepravilnosti oziroma lažnih finančnih poročil odvzela kar 15 točk za sezono 2022/2023. Zebre so tako v Serie A znova skočile na tretje mesto in so na pragu uvrstitve v ligo prvakov.

Potem ko je januarja Italijanska nogometna zveza (FIGC) Juventusu zaradi finančnih nepravilnosti odvzela kar 15 osvojenih točk, je danes italijanski nogomet presenetila novica, da je Olimpijski komite Italije, ki velja za vrhovni sodni organ italijanskega športa, ugodil pritožbi stare dame. Črno-beli bodo tako točke, priigrane na zelenici, znova dobili na svoj račun v Serie A.

Še danes dopoldne so italijanski mediji v pričakovanju popoldanske odločitve sodišča razmišljali o tem, da pritožba Juventusa najverjetneje ne bo uspešna, a zgodil se je velik preobrat in črno-beli so iz sedmega mesta prvenstvene lestvice skočili na tretje.

Juventus je tretji, Milan v težavah

Sodišče je zadevo znova vrnilo na raven nižje in zadevo bo znova preučila Italijanska nogometna zveza, ki ima za sprejetje nove odločitve na voljo 30 dni. V tem času bo Juventus točkovni odbitek dobil nazaj in je z 59 osvojenimi točkami na tretjem prvenstvene lestvice, za drugouvrščenim Laziem zaostaja le za dve točki, pred četrto Romo ima tri točke prednosti.

Zaostanek Juventusa za vodilnim Napolijem še vedno znaša (pre)velikih 16 točk.

Vrnitev točk stari dami je velik udarec predvsem za Milan, ki je zdaj padel na 5. mesto prvenstvene lestvice in bi ob nespremenjenih razmerah ob koncu sezono ostal brez vozovnice v ligo prvakov. Slednjo si lahko rdeče-črni še priigrajo tudi z naslovom evropskega prvaka, v polfinalu lige prvakov jih čaka mestni tekmec Inter.