Kaos v Amsterdamu: navijači Ajaxa izgubili živce (FOTO/VIDEO)

Nogomet 24. Sep 202318:08 0 komentarjev
Prizori izpred stadiona Johana Cruyffa v Amsterdamu. FOTO: Profimedia.

Iz Amsterdama prihajajo vesti o kaosu, ki so ga povzročili navijači tamkajšnjega Ajaxa. Ti so, nezadovoljni ob zaostanku proti Feyenoordu z 0:3, začeli povzročati nerede in prekinili tekmo. Policija je uporabila solzivec.

Ajaxu, najbolj slovitemu nizozemskemu nogometnemu klubu, ki se ponaša tudi s štirimi naslovi evropskega prvaka, na začetku sezone ne gre najbolje. V prvih štirih tekmah je zabeležil le eno zmago, v prvenstvu pa je trenutno šele na 13. mestu.

Tokrat je Ajax na stadionu Johana Cruyffa v Amsterdamu gostil največji derbi nizozemskega nogometa, na svojem stadionu je igral proti Feyenoordu, in ob polčasu zaostajal z 0:3.

Fotogalerija navijaških izgredov v Amsterdamu:

FOTO: Profimedia.
FOTO: Profimedia.
FOTO: Profimedia.
FOTO: Profimedia.
FOTO: Profimedia.
FOTO: Profimedia.

Navijači Ajaxa so bili seveda nezadovoljni in začeli povzročati nerede. Po številnih gorečih baklah, ki so jih zmetali na igrišče, in ob neupoštevanju prošenj, naj s svojim nespametnim početjem prenehajo, se je glavni sodnik odločil, da tekmo prekine.

Potem so se začeli vsesplošni neredi tako na stadionu kot izven njega, policija je posredovala tudi s solzivcem. Slike iz Amsterdama pričajo o kaosu. Kakšna bo nadaljnja usoda tekme, za zdaj še ni znano.

Ajax je v prejšnji sezoni v prvenstvu končal na tretjem mestu in prvič po 13 letih ostal brez lige prvakov. Letos tako nastopa v ligi Europa, v kateri je v prvem krogu s 3:3 remiziral proti Marseillu.