Kaos v Kopru: tekma šestega kroga odpovedana! (VIDEO)

Nogomet 26. Avg 202317:13 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Druga tekma šestega kroga Prve lige Telemach, na kateri bi se morala danes ob 17.30 na Bonifiki pomeriti Koper in Rogaška, je bila zaradi premajhnega števila doma vzgojenih igralcev v ekipi gostov odpovedana.

Novinec v letošnji Prvi ligi Telemach Rogaška se je že na uvodu sezone znašel v precejšnjih težavah, saj je na gostovanje na Obalo pripotoval s premajhnim številom doma vzgojenih igralcev, s čimer ni zadostil pravilom Nogometne zveze Slovenije. Ta narekujejo, da morajo imeti ekipe v slovenskem prvenstvu najmanj osem doma vzgojenih igralcev. Sem spadajo igralci stari med 15 in 21 let, ki so odigrali najmanj tri sezone v Sloveniji.

Rogaška je na tekmo prispela z desetimi Slovenci, a sta bila med njimi dva 17-letnika, ki še ne ustrezata omenjenim kriterijem, in Žanom Benedičičem, ki kot najstnik prav tako ni odigral treh sezon v Sloveniji, saj se je kot rosno mlad fant iz Kranja preselil v Milan.

Uraden status tekme je, da je ta “prekinjena”, o njenem rezultatu pa bo v naslednjih dneh odločala disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije.

Tudi sicer so bili pogoji za igranje današnje tekme na Bonifiki daleč od idealnih, saj je bila zelenica zaradi visokih temperatur – na soncu se je živo srebro povzpelo do okoli 40 stopinj Celzija – v izredno slabem stanju.

Na odpoved so se na družbenih omrežjih odzvali pri Rogaški, kjer menijo, da je bila tekma neupravičeno odpovedana. “Pretekli krog proti Mariboru smo odigrali z enakim številom (10) slovenskih igralcev, kot smo jih prijavili za predvideno današnjo tekmo v Kopru. Še več, trije igralci, ki po mnenju delegata ne ustrezajo pravilu, so na tekmi proti Mariboru ustrezali. To je potrdil delegat tekme na sami tekmi in tudi komisija NZS, ki je tekmo ustrezno registrirala,” je zapisal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

“Ker je za nas odločitev NZS edini pravilen podatek, smo za današnjo tekmo prijavili iste igralce, toda pravila so se očitno spremenila. Ob tem poudarjamo, da po mnenju Nogometne zveze Slovenije naša dva igralca, stara 16 let in 17 let, ki od sedmega leta starosti neprekinjeno igrata v našem klubu in jima dajemo priložnost na prvoligaškem prizorišču, ne ustrezata kriteriju slovenskega igralca in imata enak status kot naš igralec iz Jamajke,” je dodal.

Pri Rogaški tako pričakujejo delegiranje tekme v poznejšem terminu in povračilo stroškov obema ekipama s strani NZS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje