Histerija – Jose Mourinho prispel ob izrednih razmerah

Nogomet 2. Jun 202418:22 1 komentar
Jose Mourinho arrives in Istanbul after Fenerbahce started negotiations
FOTO: Profimedia

Jose Mourinho je danes nekaj minut po poldnevu priletel v Carigrad, kjer se bo kmalu predstavil kot novi trener Fenerbahčeja. Trofejno portugalski trener je s klubom, ki domuje na azijski strani Bosporja, podpisal dveletno pogodbo. Za "Fener" nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zajc.

Navijači Fenerbahčeja so Joseja Mourinha v velikem številu pričakali že na mednarodnem letališču Sabiha Gökçen v Carigradu.

Uradna predstavitev enega izmed najbolj uspešnih trenerjev zadnjih dveh desetletjih je na stadionu Şükrü Saracoğlu predvidena za 19. uro po srednjeevropskem času. Po prihodu na turška tla je Mourinha pričakal helikopter, s katerim je odpotoval proti klubskim prostorom. Na družbenem omrežju je “The Special One” že objavil sporočilo: “Moj novi dom.”

Navijači Fenerbahčeja so razumljivo v sedmih nebesih. Potem, ko so v pravkar končanem turškem prvenstvu njihovi ljubljenci tesno zaostali za Galatasarayem, je bila pridobitev portugalskega strokovnjaka najboljši možen obliž na njihovo rano.

Menda vodstvo kluba Mourinhu zaupa popoln nadzor nad sestavo in vodenju ekipe za sezono 2024/2025. Portugalec je nazadnje vodil italijanski klub AS Roma, kjer so se mu hitro po novem letu zahvalili za sodelovanje, v karieri pa je pred tem vodil Benfico, Leirio, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, znova Chelsea, Manchester United in Tottenham.

“Vaše sanje, moje sanje”

“Takoj sem začutil vašo ljubezen, tukaj človek na vsakem koraku opazi, da je nogomet strast. V interesu mi je delati v dobro turškega nogometa in turške lige, a v mislih imam predvsem dobrobit Fenerbahčeja. Vaše sanje so moje sanje!” je ob predstavitvi med drugim povedal nov šef Mihe Zajca.

Je edini trener, ki je kot trener svoja moštva vodil do naslova v ligi prvakov, ligo Evropa in konferenčno ligo, na njegovem rezimeju pa so še naslovi državnega prvaka na Portugalskem, v Angliji, Italiji in Španiji. Si bo podjarmil še Turčijo?

Vse pomembnejše tekme turške Süperlig si boste lahko tudi v novi sezoni ogledali na programih televizije Sportklub.

Dogajanje iz Carigrada lahko spremljate v živo:

ljate v živo:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje