Kdaj se na zelenice vračajo stebri mariborske obrambe?

Nogomet 29. Avg 202210:45 > 11:13 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Mariborčani so letošnje neuspešno evropsko poletje odigrali precej oslabljeni. Ažbe Jug, Martin Milec in Max Watson so bili eni izmed najpomembnejših posameznikov pri lovu na državni naslov, v tem poletju pa so vijolicam še kako manjkali pri spopadanju z evropskimi izzivi. Damir Krznar zagotovo nestrpno čaka na njihovo vrnitev na zelenice, a nekaj časa se bo moral še znajti brez poškodovane trojice.

Napad zmaguje tekme, obramba prvenstva. To je priljubljeno nogometno reklo, ki pa v veliki meri popolnoma drži. In Ažbe Jug, Martin Milec ter Max Watson so bili v lanski šampionski sezoni nepogrešljivi členi obrambe Maribora. Trenutno, ko so se vijolice z zmago proti Muri vendarle izvlekle iz zgodovinsko slabe serije rezultatov, pa so vsi odsotni zaradi poškodbe.

Vratar Jug jo je staknil v zaključku lanske sezone. Poškodoval se je na tekmi proti Taboru iz Sežane, ko je skušal zaustaviti strel Dina Stančiča z bele točke. 30-letnik je nerodno padel na travnato površino in si poškodoval ramo. Potrebna je bila operacija, rehabilitacija pa še traja. Vsaj do septembrskega reprezentančnega premora mariborske številke ena ne bo na zelenicah.

Trenutek, ko se je poškodoval Ažbe Jug

Po reprezentančnem premoru naj bi se na zelenice vrnil tudi Martin Milec. Slednji ni igral vse od prve tekme drugega kroga kvalifikacij proti moldavskemu Šerifu. Ko je zapuščal zelenico Ljudskega vrta, se je držal za prepono in čeprav uradne potrditve ni, naj bi šlo za težave z mečno mišico oziroma aduktorjem. Spomnimo, dokler je kapetan Maribora igral v Evropi, vijolice na treh tekmah niso prejele zadetka.

Foto: jure Banfi

Na seznamu poškodovanih pri Mariboru je tudi Max Watson. Že ob ogledu posnetka nerodnega pristanka v zaključku večnega derbija proti Olimpiji, je bilo jasno, da gre pri Švedu za poškodbo kolena. Radovan Karanović je takoj po tekmi razmišljal o tem, da 26-letnika čaka več mesečna odsotnost, po podrobnejših pregledih pa poškodba notranje stranske kolenske vezi ni bila tako huda, da bi potreboval operacijo. Z igrišč naj bi bil odsoten nekaj tednov, a njegove vrnitve še ni na obzorju. V teh dneh si pri hoji še vedno pomaga z opornico. 

Foto: Uroš skaza

Ko bodo vsi omenjeni nogometaši znova na voljo trenerju Damirju Krznarju, bo Maribor na igrišču zagotovo deloval precej bolj kompaktno. Tudi o tem je razmišljal novi trener Maribora, ko smo ga pred naš mikrofon povabili v sklopi prispevkov za oddajo Pod prečko. Ne pozabite, oddaja o slovenskem nogometu se na Sportklub 1 vrača nocoj ob 20.00.