Ker ni okrepitev, bo moral biti dodana vrednost Zoran Zeljković

Nogomet 9. Feb 202413:35 1 komentar
Zoran Zeljković. Foto: Aleš Fevžer

Čakanja je konec, nadaljevanje sezone Prve lige Telemach je pred vrati. Nogometaši Olimpije v nogometno pomlad vstopajo z enim samim ciljem - na vrhu prvenstvene lestvice ujeti in prehiteti vodilne Celjane. Tudi o tem je na druženju z mediji govoril trener zmajev Zoran Zeljković.

Slovenska športna javnost v teh dneh na tisoč in en način opeva vse zimske športnike, ki se v teh dneh bolj ali manj uspešno borijo za odmevne uvrstitve širom zemeljske oble.

V nenogometni deželi, kakršna je Slovenija, prav veliko zanimanja za nadaljevanje Prve lige Telemach žal očitno ni. Dokaz tega je današnja novinarska konferenca Olimpije, na kateri je bilo enako število predstavnikov kluba kot predstavnikov medijev. Semafor je kazal neodločen rezultat 4:4.

V taboru zmajev si takšnega rezultata zagotovo ne želijo jutri, ko v Stožicah na prenovljeni zelenici, ki je končno v celoti skrita pod novo ponjavo in s tem zaščitena pred današnjim turobnim ljubljanskim vremenom, gostuje zadnjeuvrščena Rogaška.

“Oboji bomo motivirani. Olimpija v Rogaški ni imela ravno lepega sprejema, fantje to vedo in vsi bomo komaj čakali to tekmo. A osredotočiti se moramo na igrišče, pričakujem trdo tekmo in nasprotnika, ki bo dobro organiziran. V vsak duel bodo šli maksimalno in na to ne bomo odgovorili, potem naša kvaliteta ne bo prišla do izraza. Fantje se zavedajo, da ne bo lahko, je pa dejstvo, da smo favoriti. Štejejo samo tri točke,” poudarja trener zmajev Zoran Zeljković.

Tekmo med Olimpijo in Rogaško, ko se jutri ob 13.00 v Stožicah začenja drugi del sezone, si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

Žal še niso našli napadalca, ki bi delal razliko

Ljubljančani že zelo dolgo na nogometni tržnici niso bili tako zelo neaktivni, kot so v tej zimi. Edina okrepitev je za zdaj Antonio Marin, tudi do 15. februarja, ko se konča prestopni rok v Prvi ligi Telemach, pa se v tem pogledu ne bo veliko spremenilo.

“V slovenskem prostoru ni lahko. Biti moramo iskreni, marsikateri igralec noče priti v Slovenijo. Naša liga je razvojna liga in realnost je takšna, da dobimo igralce, ki jih ali razvijamo ali popravljamo. Kot trener sem si želel pripeljati napadalca, ki je v ritmu in ki je dosegel veliko golov. Tega žal ni, ampak verjamem v svoje fante in moja pričakovanja do teh, ki jih imam na voljo, so jasna. Če bo prišel še kdo, potem bo, ampak nisem si želel veliko okrepitev. Verjamem v ta kader,” poudarja trener Olimpije.

Foto: Jure Banfi

O čem je na novinarski konferenci še govoril Zoran Zeljković?

O poteku priprav

S pripravami sem zadovoljen. Nismo imeli resnih poškodb, dobre pogoje za delo, zdaj pa se moramo hitro prilagoditi na igrišča, ki nas čakajo. Fantje zelo pridno delajo. Na nas je, da prvenstvo začnemo tako, kot vsi od nas pričakujejo.

O prenovljeni zelenici Stožic

Na žalost nismo imeli treningov, igrišče je pokrito s ponjavo. Vsaj to. Upam, da bo dobro pripravljeno za jutrišnjo tekmo.

O napredku poletnih okrepitev

Verjamem, da smo napredovali kot ekipa. Delali smo na način, kot si ga novi trenerji želimo. Ne bi izpostavil posameznikov, kot celotna ekipa smo delali na tem, da bomo izgledali bolje. Zdaj moramo to še pokazati na igrišču.

Zoran Zeljković prvič začenja tekmovalno obdobje kot trener Olimpije. FOTO: Aleš Fevžer.

O Antoniu Marinu

Marin bo zagotovo okrepitev za Olimpijo, imel je veliko ponudb, tudi sam sem videl, da so bile nekatere finančno boljše. Vesel sem, da je izbral nas. Zelo pomembno je, da si fantje želijo biti del Olimpije. Žal še ni na ravni, da odigra 90 minut, a izboljšuje se iz dneva v dan. Verjamem, da bo iz kroga v krog boljši in boljši.

O napadalcih

Pedro Lucas je zelo dobro oddelal priprave. Ima ogromno kvalitete, ampak razložil sem mu, da mora dati več energije. Po moji oceni ni bil pripravljen tako, kot mora biti pripravljen igralec Olimpije. Fant je to dobro sprejel, vsak trening je oddelal maksimalno, tako da od njega veliko pričakujem.

Bristrić je mlad nogometaš, njegova želja in energija je prava, ampak štejejo goli in asistence. Tu mu moramo pomagati, on pa mora situacije bolje realizirati. Olimpija pa mora imeti tri dobre napadalce, vsi vrhunski klubi imajo tri. Želim si nekoga, ki ni tujec. Za jutri imam problem, ker igralca, ki je marljivo treniral skozi priprave, ne morem dati v kader, ker je tujec. To je zadeva, ki mi ni všeč.

Kot trener si želim tega tretjega napadalca z dodano vrednostjo. Če bo prišel, bo prišel, sicer se bomo prilagodili.

Zdelo se je, da je že odpisan, a Pedro Lucas v dresu Olimpije dobiva novo priložnost. Foto: Jure Banfi

O tem, koliko je možnosti, da pride nov napadalec

V nogometu nikoli ne veš, stvari se spreminjajo iz ure v uro. V enem trenutku je igralec blizu, v naslednjem daleč. Težko pa bo to nogometaš, ki bo takoj delal razliko, potreboval bo čas, da se prilagodi. Ne bo pa to nogometaš iz močne lige, ki je dosegel 20 zadetkov. Takšni igralci nočejo v Slovenijo.

O tem, ali bi mu bilo lažje, če bi bil v vlogi trenerja Celja Damirja Krznarja, ki dobi, kar si želi

Nisem prepričan, da je res tako. Olimpija je moj klub, več kot zadovoljen sem s svojim statusom. Zavedam se, da bi 99 % trenerjev želelo biti na mojem mestu. Vem, kje sem, vem, kaj se od mene pričakuje. Kot trener moram nekaj pokazati in Olimpiji vrniti to, kar mi je dala.

O tem, kako nadomestiti zadetke Ruija Pedra

Imamo širok kader, zadetke lahko dosegamo iz različnih položajev, dosežejo jih lahko tudi vezisti. Od njih pričakujem več golov. Igrali bomo napadalno, šli s tekme v tekmo in videli bomo, kaj nam bo to prineslo.

Rui Pedro je pred selitvijo v Turčijo. FOTO: Jure Banfi.

O mladih nogometaših iz akademije, ki trkajo na prva vrata Olimpije

Nad vsemi fanti, ki so bili z nami na pripravah, sem bil pozitivno presenečen. Niso bili moteči, na trenutke so izgledali zelo dobro. Je pa članski nogomet neka druga raven, ti fantje bodo potrebovali svoj čas. Me pa veseli, da ima Olimpija potencial in za prihodnost se ni bati.

O zgodnjem terminu tekem, ki čakajo Olimpijo

Zame to ni težava, ker sem treniral tudi otroke. Hitro se bom prilagodil na to. Tudi igralci imajo veliko izkušenj, tu ne bi iskal izgovorov. Igramo ob različnih urah, na različnih terenih, enostavno se moramo prilagoditi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje