Klopp: Necepljeni nogometaši predstavljajo problem

Nogomet 19. Dec 202119:52 > 20:05
Jurgen Klopp
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

V angleški Premier ligi se klubi soočajo z velikimi težavami zaradi prestavljenih tekem po razširitvi okužb s koronavirusom. Slednji je tako znova zelo pomembna tema v nogometni javnosti in izziva številne različne reakcije. Jürgen Klopp je eden največjih zagovornikov cepljena, v nedavnem pogovoru za The Guardian pa je priznal, da bi resno razmislil o nakupu nogometaša, ki ni cepljen.

“To, ali bo nogometaš cepljen ali ne, bo pri odločitvi klubov o nakupih nogometašev zagotovo pomembno. Necepljen nogometaš je nenehna nevarnost za vse nas,” je bil jasen trener Liverpoola, ki se v teh dneh sooča tudi s porastom okužb v svoji ekipi, trenutno tako zaradi pozitivnega testa na koronavirus ne more računati na Virgila Van Dijka, Fabinha, Curtisa Jonesa in Thiaga Alcantaro.

Klopp je tudi sicer velik zagovornik cepljenja, pred dnevi je v enem izmed intervjujev dejal, da bi morali po njegovem mnenju ljudje manj prebirati družbena omrežja in bolje poslušati strokovnjake, ki svetujejo posameznikom, naj se cepijo.

“Če bi želeli pripeljati nekoga, ki ni cepljen, bi moral živeti v izolaciji, jesti drugje kot ekipa, se voziti z drugim avtobusom ali avtomobilom. Zato lahko trdim, da ne bomo pripeljali nekoga, ki ni cepljen, to preveč zaplete sledenje vsem protokolom, ki jih moramo upoštevati v teh časih,” še poudarja Nemec.