Kloppa zasebno sporočilo Čeferina le še bolj podžgalo

Nogomet 13. Maj. 202217:46 > 17:53
Delite:
Foto: Guliverimage

V manjši besedni obračun sta se te dni zapletla trener Liverpoola Jürgen Klopp in predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Jedro spora so vstopnice za finale lige prvakov in liga narodov, ki je po mnenju nemškega stratega povsem nepotrebno tekmovanje.

Jürgen Klopp se je pred dnevi obregnil ob število vstopnic za finale lige prvakov, ki je namenjeno navijačem obeh klubov. Spomnimo, v Parizu se bosta 28. maja udarila Liverpool in Real Madrid. Čeprav Stade de France sprejme kar 75.000 navijačev, je vsako od moštev prejelo po 20.000 vstopnic. Cenovni razpon se giblje od 70 do 690 evrov za dragoceni košček papirja.

Aleksander Čeferin se je odzval z razlago, da gre 93,5 odstotka vseh prihodkov, ki jih bo ustvaril finalni obračun, v roke obeh klubov. Klopp je na petkovi novinarski konferenci pred sobotnim finalom pokala angleške nogometne zveze proti Chelseaju odvrnil, da težava ni v denarju. Želi si, da bi klubi namesto denarja prejeli večje število vstopnic.

Zaradi kritik ga je Čeferin kontaktiral tudi osebno, poslal mu je sporočilo, je razkril 54-letni nemški strokovnjak. “Ja, kontaktiral me je. Nisva govorila, temveč mi je pisal. Znova sem poudaril, da bi morali navijači dobiti več vstopnic. Ponudil mi je enako razlago, kot jo je delil že z javnostjo, da gre 93 odstotkov denarja klubom in le nekaj evrov Uefi.”

Foto: Guliverimage

A Klopp je bil zaradi Uefe slabe volje še iz drugega razloga, kar je slovenskemu funkcionarju tudi jasno povedal: “Dejal sem mu, da z Uefo nisem zadovoljen zaradi lige narodov. Še vedno menim, da je to ena od najbolj absurdnih idej v svetu nogometa. Zdaj bomo končali sezono, v kateri so igralci odigrali že 70 tekem, kar je norost, a morajo nato nadaljevati še z ligo narodov.”

Želi si manj tekem in ne več

“Raje bi videl, da Uefa vzame denar od finala lige prvakov in ligo narodov vrže stran. To bi bila popolna rešitev, ljudje pa bi dobili več vstopnic. To je moje osebno mnenje,” je bil brez dlake na jeziku Klopp.

Tudi sprememba v ligi prvakov, ki od sezone 2024/25 prinaša nov format tekmovanja, po katerem bodo klubi v skupinskem delu odigrali po osem, namesto sedanjih šest krogov, Nemcu še zdaleč ni všeč. “Vsaka ideja, ki poveča število tekem, je slaba,” je zatrdil.

Liverpool bo to sezono odigral največje število možnih tekem. V prvenstvu tradicionalnih 38 krogov. Hkrati so se Redsi uvrstili v finala vseh ostalih tekmovanj. V angleškem ligaškem pokalu (šest tekem), angleškem pokalu nogometne zveze – FA (šest tekem) in v finale lige prvakov (13 tekem).

Finale FA pokala med Chelseajem in Liverpoolom si boste lahko v soboto ob 17.45 v živo pogledali na programu Sportklub 3.

Komentari

Vaš komentar