Konec negotovosti, Ljudski vrt bo pozdravil novo okrepitev

Nogomet 23. Avg 202216:26
Ishaq Kayode Rafiu. FOTO: Guliverimages.

26. julija so Mariborčani na svojih klubskih kanalih oznanili, da bo aktualne državne prvake okrepil Nigerijec Ishaq Rafiu. Mesec dni kasneje krilnega napadalca še ni v Ljudskem vrtu, a bo po naših informacijah v kratkem vendarle oblekel dres Maribora. Čaka se le še viza, glavni akter zgodbe pa se je oglasil na družbenih omrežjih.

Ishaq Rafiu je ime, ki se je v slovenski nogometni javnosti sprva pojavilo v povezavi z ljubljansko Olimpijo. A v Ljubljano se nigerijski krilni napadalec naposled ni preselil, novo vodstvo Olimpije pa je celotno zadevo pojasnilo v v zelo dolgi izjavi za javnost.

“Ponujen nam je bil pod pod zelo netransparentnimi pogoji, na podlagi katerih NK Olimpija nikakor ne želi sodelovanja s katerim koli igralcem. Odškodnino v višini četrt milijona evrov za sicer odličnega Nigerijca naj bi namreč njegovi posredniki plačali kar NK Olimpija, nato bi si denar pod njihovimi pogoji kar razdelili, Ishaq Kayode Rafiu pa bi v Sloveniji zaigral za mesečno plačo v okvirni višini 10 tisoč evrov mesečno,” so zapisali v zmajevem gnezdu.

Posel se je zapletal …

Kar, vsaj sodeč po tej izjavi za javnosti, ni želela Olimpija, je “zagrabil” Maribor. Podrobnosti posla so sicer zavite v meglico skrivnosti, a dejstvo je, da prestop Rafiuja iz nigerijskega prvoligaša Rivers United ni enostavna zadeva. Različni športni mediji v afriški državi so kmalu po mariborskem sporočilu za javnost, da bo nigerijski reprezentant nova moč v Ljudskem vrtu, v en glas zatrjevali, da do prestopa ne bo prišlo in da bo 21-letni krilni napadalec ostal v vrstah domačega državnega prvaka.

A to so bili po naših informacijah zgolj poizkusi iz obupa, da bi nogometaš, ki v resnici velja za velik nigerijski talent, ostal v domovini. Po pretečeni pogodbi bo namreč v tujino odšel kot prost nogometaš oziroma za minimalno nadomestilo.

… a Rafiu prihaja v Ljudski vrt

Zadevo so dodatno zapletali nigerijski, balkanski, slovenski in še kakšni agenti, toda Marku Šulerju in sodelavcem je očitno vendarle uspelo izpeljati posel. Vsi potrebni papirji, kar zadeva prestop, so po naših informacijah urejeni. Čaka se le še viza. Da so pred njim boljši dnevi, je z zadnjo objavo na Twitterju potrdil tudi glavni akter te zgodbe. Vijoličasti “srčki” ne dopuščajo dvoma, kje bo Rafiu nadaljeval svojo kariero.

Kar so Mariborčani obljubili, bo torej izpolnjeno. Spomnimo, da so ob najavi okrepitve napovedali, da bo na prihod Rafiuja potrebno počakati “nekaj časa”. Teden ali dva, kolikor smo morda pričakovali, sta se res raztegnila na mesec dni, zaradi birokracije pa se bo prestop še nekoliko zavlekel. A bo, kar je najbolj pomembno, na koncu izveden.

Komentari

Vaš komentar