Koper v azijske roke? Na Bonifiki milijonska ponudba

Nogomet 7. Jul 20248:00 > 8:32 0 komentarjev
Ante Guberac
Ante Guberac. Foto: Aleš Fevžer

Se v nogometnem Kopru obetajo tektonski premiki? Na Bonifiko je naposled vendarle prispela ponudba za nakup kluba, ki jo je Anteju Gubercu poslal malezijski poslovnež Tony Tiong. Alfa in omega kanarčkov je ponudbo zavrnila.

Slovenski prvoligaši se pospešeno pripravljajo na novo sezono Prve lige Telemach, ki se začenja že čez vsega štirinajst dni. Koprčani pospešeno sestavljajo kader za prihajajoče tekmovalno obdobje, kot zadnji se je moštvu priključil brazilski bočni branilec Felipe Curcio, novo pogodbo je podpisal tudi Timothee Nkada, ki je bil zaradi svojeglavosti in prevelikih apetitov v zaključku lanske sezone na stranskem tiru.

Koper bo novo sezono začel na gostovanju pri Radomljah.

Že pred tem so kanarčke okrepili Luka Baš, Metod Jurhar, Sandro Jovanović in Veljko Mijailović v kratkem bosta uradno člana Kopra postala tudi Omar El Manssouri in Di Mateo Lovrić. Ekipa je torej počasi pripravljena na novo sezono, a kot smo uspeli izvedeti, morda v obalnem prvoligašu še lahko pričakujemo celo tektonske spremembe.

Sandro Jovanović
Sandro Jovanović bo kariero nadaljeval v Kopru. Foto: Jure Banfi

V Kopru zavrnili večmilijonsko ponudbo

Že vse od konca lanske sezone je jasno, da se za nakup Kopra zelo resno zanima malezijski poslovnež Tony Tiong. To je priznal tudi predsednik kanarčkov Ante Guberac in žogico postavil v kot azijskih potencialnih investitorjev, ki naj bi bili seznanjeni s pogoji, pod katerimi je dolgoletni prvi mož Kopra pripravljen klub prepustiti novim lastnikom.

Zadeva je vmes dodobra potihnila in zdelo se je, da iz malezijske moke ne bo kruha. Po naših informacijah pa se je to v zadnjih dneh spremenilo. Na Bonifiko je namreč prišla uradna ponudba Tonyja Tionga. Natančne številke ostajajo skrivnost, a šlo je za večmilijonsko ponudbo, ki pa so jo v Kopru zavrnili in označili kot prenizko. A to ne pomeni, da je zadeva zaključena, obe strani se naj bi namreč še sestali in skušali najti rešitev, ki bo sprejemljiva za obe strani.

Kaj bo s Primorjem?

“Če bi se zgodilo, da se ‘rešim’ Kopra, za kar obstaja možnost, bi, če bi oni želeli, bilo Primorje naslednji klub, s katerim bi bil pripravljen graditi uspehe, kot sem jih s Koprom. Torej nikoli ne reci nikoli,” je v že maja pogovoru za Primorske novice izpostavil Ante Guberac.

Ante Guberac
Ante Guberac. Foto: Uroš Skaza

Gre za idejo, ki je tudi dober mesec dni kasneje še kako živa. V Primorju še vedno ne bi imeli prav nič proti, če bi Malezijci prišli v Koper, družina Guberac pa bi se preselila malce bolj severno …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!