Kot dobro naoljen stroj: tiho, mirno in učinkovito

Nogomet 7. Nov 202116:40 > 16:43 0 komentarjev
Barišić poudarja, da Vešner Tičić ni želja Olimpije. Foto: Aleš Fevžer

Koprčani se ne dajo. Čeprav so kanarčki v zadnjem obdobju v nekoliko slabši formi in so dovolili, da jih nasprotniki ujamejo, jih z vrha lestvice še niso sklatili. Varovanci Zorana Zeljkovića letos navdušujejo s svojo poletnostjo in željo po doseganju zadetkov. Za te sta v prvi vrsti zadolžena Maks Barišić in Kaheem Parris, ton igri Primorcev pa na sredini igrišča daje mladi slovenski reprezentant.

Kariera Luke Vešnerja Tičića je močno povezana z Zoranom Zeljkovićem. Skupaj sta namreč začenjala člansko kariero. Vešner Tičić kot nogometaš, Zoran Zeljković kot trener ljubljanske Ilirije. Trener vodilne ekipe Prve lige Telemach je nato svojega varovanca povabil k novomeški Krki, skupaj sta Koprčane lani skorajda izločila iz prve lige, nato pa se oba preselila na slovensko obalo.

“Zoran Zeljković v prvi vrsti od vseh nas zahteva profesionalizem. Od igralcev, strokovnega štaba, vseh, ki sodelujejo s člansko ekipo. To je tisto, kar v tem trenutku prinaša tudi rezultat,” razmišlja vezist, ki je konec oktobra dopolnil 21 let.

Štirinajst od šestnajstih prvenstvenih tekem v tej sezoni je odigral Luka Vešner Tičić.

Preskok iz druge v prvo ligo je navadno precejšen zalogaj, a v letošnji sezoni je kar nekaj mladih nogometašev, ki so se še lani podili po drugoligaških zelenicah, že stopilo v ospredje tudi med slovensko nogometno elito. Tudi Luka Vešner Tičić.

“Je, zagotovo je velik preskok med prvo in drugo ligo, ampak tudi zato, ker trenerja že poznam ob prej, je bilo v tem pogledu morda nekoliko lažje. Imamo dobro ekipo, dobro treniramo, vse bolj smo uigrani in po mojem mnenju smo zasluženo tam, kjer smo,” je prepričana koprska šestica.

Vešner Tičić je s preskokom iz druge v prvo ligo in dobrimi, predvsem pa zelo zrelimi predstavami na prvoligaških zelenicah postal tudi mladi slovenski reprezentant. S tem se je seveda zanj marsikaj spremenilo. Medtem ko ima večina njegovih soigralcev na začetku reprezentančnega premora kakšen dan ali dva odmora, se bo obetavni vezist preselil v reprezentančni tabor in se pod vodstvom Milenka Ačimovića pripravljal na kvalifikacijski tekmi z mladima reprezentancama Albanije in Češke.

“Več je treningov, več je tekem, ampak to je samo dodaten plus. Seveda sem vesel vsakega vpoklica v reprezentanco, to je dodatna potrditev dobrega dela. Enostavno je potrebno garati naprej ter se vsak dan dokazovati,” poudarja Mariborčan, ki pa je zaključek nogometnega šolanja preživel pri Interblocku.

Člansko kariero je Luka Vešner Tičić začel pri ljubljanski Iliriji, nato je igral za Krko, od letošnje sezone pa je član Kopra.

Glede na hiter napredek v zadnjih sezonah lahko pričakujemo, da bo 21-letnik v prihodnje presegel okvirje, ki jih ponuja slovenska nogometna liga. A trenutno eden izmed junakov koprskega pohoda na vrh Prve lige Telemach ostaja osredotočen na vsakodnevno napredovanje.

“Sem precej samokritičen. Redko sem zadovoljen, vedno želim še več od sebe. Glede na to, da je to moja prva sezona v prvi ligi in da smo na prvem mestu, gredo stvari v pravo smer. Moj kratkoročni cilj in fokus je, da Koper ostane prvi. Dolgoročno pa … vsi si želimo nekoč igrati v tujini in v tem pogledu tudi jaz nisem izjema,” zaključuje Luka Vešner Tičić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!