Koeman: Prilagoditi se moramo na finančno krizo

La liga 10. Okt 202010:49 > 11:13
David Ramos, Getty Images

Trener Barcelone Ronald Koeman priznava, da je slabo finančno stanje kluba pokvarilo njegove načrte na poletni tržnici.

Sportklub Slovenija

Čeprav je nekaj kvalitetnih igralcev zapustilo Camp Nou, Barca ni v svoje vrste zvabila nobenega novega zvenečega imena.

Klub se je želel znebiti visokih plač nekaterih nosilcev igre, zato so Katalonijo zapustili Luis Suarez, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Rafinha, …

Namesto Arthurja je v Barco prišel Miralem Pjanić, sicer pa Barcelona ni bila posebaj aktivna. Pod svoje okrilje je zvabila Desta, Trincaoa in Pedrija, a slednji nogometaši, kljub temu, da imajo potencial, še niso uveljavljeni.

Mnoge je presenetilo, da Barca ni uspela pripeljati Memphisa Depaya. Razlog za to seveda tiči v slabem finančnem stanju.

Iz tabora Barcelone so sporočili, da je zaradi pandemije koronavirusa izguba kluba okoli 100 milijonov evrov. Zaradi tega si blaugrana ni mogla privoščiti zapravljanja.

Trener Barce Ronald Koeman priznava, da je želel pod svoje okrilje zvabiti še kakšnega igralca, a hkrati poudarja, da je s trenutnim kadrom zadovoljen.

Kader je v redu. Zadovoljen sem z igralci, ki jih imam. Na nekaterih položajih smo ekipo okrepili, na nekaterih pozicijah nam to ni uspelo. Krivo je finančno stanje kluba. Tej situaciji se moramo prilagoditi,” je za klubsko televizijo izjavil Nizozemec.

Barca je v novo sezono krenila solidno. Na prvih treh tekmah v La ligi je osvojila 7 točk.