Getafe premagal Barco!

La liga 17. Okt 202022:48 > 22:49
Angel Martinez, Getty Images Sport

Getafe je na svojem Coliseumu z 1:0 premagal Barco in ji tako prizadejal prvi poraz v novi sezoni.

Sportklub Slovenija

Katalonci niso izkoristili spodrsljaja Reala. Beli balet je namreč na svojem rezervnem Di Stefanu senzacionalno izgubil proti andaluzijskemu Cadizu.

Ronald Koeman je ponovno zaigral v sistemu 4-2-3-1. Zaradi izčrpanosti je danes nekaj odmora dobil Coutinho, ki se ni znašel v prvi postavi. Štiriperesno deteljico so predstavljali Pedri, Griezmann, Dembele in Messi. Poškodovanega Albo je na položaju desnega bočnega branilca nadomeščal desničar Sergino Dest.

Barca je bila v 1. polčasa podjetnejša, a Getafe je bil zelo organiziran. Ekipa iz Madrida je agresivno vršila pritisk na obrambo Barce in nasprotniku nasploh pustila malo prostora.

Barca si je klub temu v prvih 45 minutah pripravila dve lepi priložnosti. Pedri je v eni izmed akcij žogo krasno povedel naprej in ustvaril višek ter nato z veliko občutka podal na levo stran do Desta. Američan je žogo zavrnil Messiju, ki je z roba kazenskega prostora s svojo levico sprožil in zadel vratnico.

Kmalu zatem so Katalonci navdušili tudi z lepim protinapadom. De Jong je zaustavil napad Getafeja in s podajo naprej v ogenj poslal Dembeleja, ki je žogo v šprintu povedel naprej in krasno prodrl. Nato je Francoz našel Pedrija, ki se je ponovno izkazal z natančno in mehko podajo. Griezmanna je poslal iz oči v oči z nasprotnikovim vratarjem, a Francoz je zaključil kot amater in žogo poslal visoko čez vrata Sorie.

V drugem delu igre je Getafe nadaljeval z agresivnim pristopom. Domači so nekajkrat zapretili prek Cucurelle, ki je operiral na levi strani. V 55. minuti smo videli zelo sporno situacijo. De Jong naj bi v kazenskem prostoru domnevno oviral Djeneja Dakonama. Nogometaš iz Toga je hitro padel in Soto Grado je pokazal na belo točko.

Enajstmetrovko je zelo uspešno realiziral Mata. 

Gostitelji so večji del 2. polčasa nadzorovali prednost, poleg tega pa so izpeljali nekaj nevarnih protinapadov. V eni izmed akcij je Hernandez stekel povsem sam proti vratom Neta, a Kolumbijec se je z zaključkom osmešil, saj je žogo poslal visoko preko vrat. Getafe je v enem izmed protinapadov zadel tudi vratnico.

Barca dolgo ni bila nevarna, vendarle pa je obramba Getafeja v šestminutnem sodniškem dodatku trepetala. Najprej je lepo priložnost zapravil Messi, v naslednji akciji pa je pri izbijanju žogo nerodno proti svojim vratom usmeril Dakonam. Mož, ki je priigral kazenski strel, bi lahko postal tragični junak, a je njegov avtogol preprečila prečka.

Barca ima po štirih odigranih tekmah 7 točk in je na 9. mestu.

Getafe se je z zmago povzpel celo na 2. mesto.