Barca ima novega "igralca za prihodnost"

La liga 30. Okt 202012:32 > 12:38
Getty Images

Barcelona je sredi tedna slavila v Torinu, kjer je nase opozoril tudi komaj 17-letni Pedri Gonzalez Lopez.

Sportklub Slovenija

Za 17-letnega Ansuja Fatija smo slišali že v lanski sezoni, v letošnji sezoni pa se mu je pridružil tudi njegov vrstnik Pedri Gozalez Lopez ali skrajšano samo Pedri.

Pedri je v Barcelono prišel letos poleti z oznako velikega talenta iz Las Palmasa, za katerega je v lanski sezoni v drugoligaški druščini odigral 36 tekem, dosegel štiri zadetke in dodal sedem podaj.

Mladenič je v dresu Barcelone še nadgradil svoje predstave. Na evropskem debiju proti Ferencvarošu se je vpisal med strelce, v Torinu pa srečanje proti Juventusu začel od prve minute. Pedri ni bil prav nič impresioniran nad nasprotnikom in pomembnostjo tekme. Odigral je odlično tekmo, nase pa še posebej opozoril v 34. minuti, ko je prodal ruleto v slogu Zinedina Zidana.

“Zvezda je rojena. Pedri je Barcina okrepitev desetletja,” so bili nad njegovo predstavo navdušeni pri Marci. Katalonski mediji so šli še korak dlje, navdušenja niso skrivali niti poraženi Italijani. “Mladenič, ki je potegnil Barco. V prvem startu je pokazal karakter, tehniko in stabilnost,” so ga opisali pri Gazzetti dello Sport.

Barcelona je za Pedrija odštela vsega pet milijonov evrov. Po nizu zgrešenih in predragih nakupov v zadnjih letih, zagotovo zadetek v polno.