Valverde: Srečni smo, ker imamo Messija!

La liga 29. Okt 20172:08 > 2:11
Alex Caparros/Getty Images

Trener Barcelone Ernesto Valverde je po tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu priznal, da je bil Athletic Bilbao zelo trd nasprotnik. Katalonco so sicer tekmo dobili z 2:0.

David Ramos/Getty Images

“Počutil sem se zelo čudno, bilo je tako, kot sem pričakoval. Vračal sem se že v preteklosti, a tokrat je bilo drugače. Občutki so bili podobni trenutkom, ko smo se pred štirimi leti preselili na novi stadion,” je po tekmi proti Athleticu iz Bilbaa povedal trener Barcelone Ernesto Valverde, ki je v baskovskem klubu kot igralec, pomočnik trenerja in glavni trener preživel kar 14 let.

Barca je tekmo dobila z 2:0, gole sta dosegla Paulinho in Lionel Messi. Katalonci so niz neporaženosti v LaLigi podaljšali na 17 tekem.

“V Bilbau se vedno mučiš za zmago, tak je zakon stadiona San Mames. V prvem polčasu smo bili boljši, na sredini smo jim povzročali precej težav, kljub temu pa je imel Aritz Aduriz sijajno priložnost, ko je izigral našo zanko prepovedanega položaja in prišel do soočenja z našim vratarjem. V drugem polčasu so pričakovano stopnjevali pritisk, nekajkrat so dobro prišli do žoge in imeli priložnosti,” je po tekmi dejal Valverde in dodal:

Srečni smo, ker imamo Messija, igralca, ki odloča tekme. Odličen je bil tudi Andre Gomes, ki je dobro deloval v obrambi in v napadu. Skrbi nas le Iniesta, ki je dobil udarec in je vprašljiv za nastop proti Olympiakosu. V zadnjem tednu smo bili pod pritiskom medijev, a smo ostali osredotočeni le na nogomet. Upam, da bo pri tem tudi ostalo.

Paulinho, strelec drugega zadetka, je po tekmi poudaril, da lažje dosega zadetke, ko začenja tekme: “Zadovoljen sem z golom (tretji v sezoni), saj je le-ta prelomil srečanje. Dosegel sem ga ravno takrat, ko so napadali za izenačenje. Mislim, da napredujemo, soigralci so me lepo sprejeli in zato je vse lažje. Kar je zagotovo zelo pomembno, je to, da v Barci izkoristiš vsako sekundo, ki ti je ponujena.

Barcelona ostaja na vrhu LaLige, ob Valenciji pa je edina neporažena ekipa. Katalonci imajo 28 točk, štiri več od Valencie, v 11. krogu pa Barco čaka Sevilla.