Real pokleknil pred Girono, Barca na +8!

La liga 29. Okt 201718:05 > 18:06
Denis Doyle/Getty Images

Katalonski nogometaši Girone so na veliko presenečenje premagali aktualnega španskega in evropskega klubskega prvaka, Real iz Madrida, potem ko so v drugem polčasu zadeli dvakrat in poskrbeli za neverjeten preobrat.

Real iz Madrida je proti katalonskemu palčku v tekmo vstopil pričakovano dominantno in že v 13. minuti je Isco uspel kraljevi klub popeljati do vodstva z 1:0. Vodstvo je do konca prvega polčasa ostalo enako, pa čeprav je Real skoraj v vsakem napadu resno zapretil Gironi.

V drugem polčasu pa se je po desetih minutah igra galaktikov začela podirati kot hišica iz kart. Cristhian Stuani je že v 54. minuti izenačil rezultat na 1:1, le štiri minuti kasneje pa je zadel še Portu, Girona pa je presenetljivo vodstvo obdržala do konca obračuna, čeprav je imel Real žogo več v svoji posesti, za nameček pa je v lovljenju rezultata Karim Benzema zadel prečko.

Po tem porazu Reala imajo aktulani španski prvaki na lestvici letošnjega prvenstva že gromozanskih osem točk zaostanka za vodilno Barcelono.