Torres zapušča Atletico. Odslej na Kitajskem ali v ZDA!

La liga 2. Nov 201713:14 > 13:27
Denis Doyle, Getty Images Sport

Španski napadalec Fernando Torres naj bi v zimskem prestopnem roku zapustil vrste Atletico Madrida. Kot novi glavni destinaciji se omenjata Severna Amerika in Kitajska.

Fernando Torres je v letošnji sezoni odigral deset tekem v dresu Atletico Madrida, v niti eni tekmi pa mu ni uspelo doseči zadetka. Minutaža 33-letnika je vse manjša, kar pa je izkušenega napadalca pripeljalo do odločitve, da zapusti Madrid. Za nameček pa se po vseh teh slabih rezultatih naj ne bi dobro razumel s trenerjem Diegom Simeonejem.

Kot poročajo španski mediji se je Torres odločil, da šest mesecev pred iztekom pogodbe, klub zapusti v januarju in, da sprejme ponudbo iz Kitajske oz. ZDA.

El Nino je bil član colchonerosov med leti 2001 in 2007, nazaj v Madrid pa se je vrnil leta 2015. V dresu Atletica je zabil 119 zadetkov, v svojih najboljših nogometnih letih pa je igral za Liverpool, Chelsea in Milan.

Torres je imel najbrž v glavi tudi dejstvo, da se pozimi v klub vrača Diego Costa, sam pa ob njemu in Antoineju Griezmannu ne bi dobil veliko minut za igro.