Deportivo razjezil "kraljevi klub" in "kasiral" porcijo

La liga 21. Jan 201818:14 > 18:15
Denis Doyle/Getty Images

Nogometaši madridskega Reala so v 20. krogu španske la lige suvereno odpravili Deprotivo. Klub iz Galicije je obetavno začel, potem pa na Bernabeu doživel debakel. Cristiano Ronaldo in druščina so zmagali kar s 7:1!

“Kraljevi klub” je s tem presekal serijo treh tekem brez zmage v domačem prvenstvu in je sedaj na 4. mestu s 35 točkami. Deportivo ostaja v rdeči coni za izpad (18. mesto in 16 točk).

Tekmo je zaznamoval Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma prišel do številke 13 zadetkov na desetih tekmah proti Deportivu, med strelce pa sta se vpisala še Gareth Bale (2x) in Nacho (2x) ter po enega Luka Modrić.

Zanimivo, prvi gol na tekmi je dosegel Deportivo, ko je za veselje maloštevilne skupinice navijačev iz Galicije v 23. minuti poskrbel Adrian. Real si je do 32. minute ustvaril ogromno priložnosti, a nič ni šlo v gol, festival držanja za glavo domačih gledalcev pa je končal Nacho, ki je v polno meril v 32. minuti.

Najlepši zadetek srečanja je deset minut kasneje uspel Valižanu, Garethu Baleu. Zadetek bočnega nogometaša si oglejte zgoraj. Bale je bil tudi v nadaljevanju med najbolj aktivnimi, kar je prineslo še njegov drugi zadetek. V 58. minuti je izkoristil lepo podajo Tonya Kroosa, v 68. minuti pa je na semaforju pisalo že 4:1 – asistenco Ronalda je izkoristil hrvaški vezist, Luka Modrić

https://twitter.com/fuboTVsoccer/status/955122130647179265

Portugalec ni zapravil možnosti, da se še sam vpiše med strelce, to mu je uspelo kar dvakrat. Najprej v 78. minuti po predložku Casemira, potem pa še šest minut kasneje, ko je ob strelu z glavo doživel bližnje srečanje s športnim čevljem nasprotnika in se mu je z obraza ulila kri.

Končni rezultat je v 88. minuti postavil Nacho.