Coutinho kot Cruyff, Mascherano in Henry

La liga 25. Jan 201812:24 > 12:26
David Ramos, Getty Images Sport

Po pričakovanem odhodu argentinskega veterana Javierja Mascherana iz vrst moštva FC Barcelona, se je najnovejša okrepitev katalonskega velikana Philippe Coutinho odločil, da bo na svoje dresu nosil legendarno številko 14.

Philippe Coutinho je kot eden najdražjih nogometašev v zgodovini prestopil iz vrst Liverpoola v Barcelono, a se zaradi poškodbe z novim dresom še ni podal na zelenico, zdaj pa je jasno tudi, katero številko bo nosil na svojem hrbtu v vrstah katalonskega nogometnega ponosa.

Brazilec si je izbral legendarno številko 14, ki so jo pri Barceloni nosili številni legendarni nogometaši, ki jih lahko brez sramu označimo za tiste, ki sodijo med najboljše vseh časov. Pred Coutinhem so številko 14 nosili Thierry Henry in Javier Mascherano, pa tudi legenda Barcelone Johann Cruyff, ki pa je to številko na svojem hrbtu nosil v nizozemski nogometni reprezentanci.

Nekateri pa že namigujejo, da si je Coutinho to številko izbral zato, ker je številka 7 pri Barci rezervirana za morebiten prihod francoskega napadalca Antoina Griezmanna.