Barcelona s sodniki in težavami do zmage nad Alavesom

La liga 28. Jan 201819:49 > 19:50
Twitter

Barcelona nadaljuje svojo serijo zmag pred domačimi gledalci in v prvenstvu še naprej ostaja neporažena in z visoko prednostjo pred zasledovalci. Tokrat so s težavami ugnali Alaveas, na tekmi pa ni manjkalo niti čudnih sodniških odločitev v korist Kataloncev.

Barcelona je pred domačimi gledalci na tekmi 21. kroga ugnala Alaves in po preobratu slavila nove tri točke v prvenstvu.

Barcelona je tekmo začela z nekaj manjšimi rotacijami kar pa vsaj v prvem polčasu ni prineslo uspeha na zelenici. Alaves je povedel v enem izmed svojih zelo nevarnih protinapadov je zadel John Guidetti, ki je premagal Ter Stegna in povedel trdožive nasprotnike do vodstva. In že takrat se je videlo, da Barcelona danes ne bo imela lahkega dela. Barcelona v prvem delu ni bila prava, tudi Coutinho, ki je prvič začel tekmo v prvenstvu od prve minute ni pokazal nič posebnega. Najlepšo priložnost je imel v 43. minuti Leo Messi, ki je iz prostega strela stresel vratnico.

Tudi drugi polčas se ni začel po željah domačih, ki jih je v obup spravljal predvsem vratar Fernando Pacheco. A pritisk Barce se je stopnjeval, ki je po zamenjavah zaigrala veliko bolje. Luis Suarez in Paulinho sta zapravila veliki priložnosti za izenačenje so pa bili zato Katalonci uspešnejši v 72. minuti, ko je po levi strani lepo prodrl Andres Iniesta in na drugi strani našel Suareza, ki je žogo zadel le ta pa se je potem od Piquejeve roke odbila v mrežo Alavesa.

Izenačenje Kataloncev ni ustavilo iskali so popoln preobrat do katerega so prišli v 84. minuti. Tudi tokrat je bilo vse skupaj zelo čudno s strani sodnikov. Paco Alcacer se je znašel v nedovoljenem položaju, ki ga sodniki niso videli, nad njim pa je bil storjen prekršek. Prosti strel je unovčil s prekrasnim strelom Messi in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Za zaključek tekme pa so gostje napadali za izenačenje. V novi čudni odločitvi sodniki niso videli čiste roke Samuela Umtitija v kazenskem prostoru, po strelu Munirja El Haddadija, sledil je pritisk gostujočih igralcev na sodnika, ki pa ni spremenil odločitve.

Ostalo je pri zmagi Barce z 2:1 in enajstih točk prednosti pred Atleticom iz Madrida.