CR7 prepustil penal soigralcu prvič po osmih letih

La liga 24. Feb 201821:50 > 21:55
Denis Doyle, Getty Images

Nogometaši madridskega Reala so na včerajšnji prvenstveni tekmi zanesljivo s 4:0 ugnali Alaves. Dva gola je zabil Cristiano Ronaldo, v zaključku srečanja je imel priložnost za hattrick, a je izvedbo raje prepustil Karimu Benzemaju.

Prvič po aprilu 2016 se je zgodilo, da so na eni tekmi gol v dresu Reala zabili Karim Benzema, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo.

Zadnji gol na tekmi je dosegel Francoz Benzema, zelo čuden in zanimiv pa je način na kakšen način je prišel do zadetka. Gol je dosegel iz enajstmetrovke, prvič od kar je leta 2009 prišel v Madrid. To je torej devet sezon in 393 odigranih tekem.

Prav zanimivo pa je tudi to, da je včerajšnji kapetan C. Ronaldo prepustil izvedbo enajstmetrovke soigralcu, kar vidimo le poredko. Portugalec je v zadnjem desetletju vselej izvajal kazenske strele. Šele drugič odkar je v Realu pa je izvedbo prepustil soigralcu. Leta 2010 je ivedbo prepustil kapetanu Sergiu Ramosu na tekmi proti Athletic Bilbau.

Ronaldo, ki bi včeraj sicer lahko dosegele hattrick je Francozu pomagal dobiti nekaj dodatne samozavesti, saj slednjemu v zadnjem obdobju kar se tiče strelske forme ne gre ravno najbolje.

S to nesebično potezo je zapravil tudi možnost, da doseže svoj 50. hattrick v sezoni. Mu je pa zato včeraj uspelo, da je prišel do 300. zadetkov v La Ligi. Prvi, ki je prekoračil to mejo je Leo Messi.