Ob 20h na SK1: Vse močnejši Real danes pri Espanyolu

La liga 26. Feb 201822:49 > 23:04
Twitter

V Španiji se nadaljuje državno prvenstvo in hkrati 26. krog La Lige. Večino oči bo uprtih v tekmo, ki bo odigrana v Kataloniji, kamor madridski Real odhaja na gostovanja k Espanyolu.

Čeprav je Real Madrid zapravil praktično vse možnosti, da ubrani naslov v državnem prvenstvu se galaktiki kljub temu ne predajajo niti ne ohlajajo, saj so v vse boljši formi, kar potrjujejo tudi na zadnjih tekmah. Danes bo to že njihova tretja tekma zapored med tednom, že prihodnji teden pa jih čaka tekma sezone proti PSG-ju.

Beli balet je v seriji petih zaporednih zmag, na katerih so dosegli neverjetnih 20 zadetkov, kar pomeni, da je tudi vzdušje v slačilnici povsem drugačno, to govorijo tudi igralci sami na intervjujih. Real je na zadnji tekmi premagal doma Alaves s 4:0. Po dolgem času pa so se med strelce vpisali vsi trije napadalci tria BBC – (Gareth Bale, Cristiano Ronaldo in Karim Benzema). Malce šepa zgolj obramba, ki še ni na pravem nivoju, saj prejema nadpovprečno število zadetkov.

Na drugi strani Espanyol pravih razlogov za optimizem nima, saj jim v zadnjih tekmah nikakor ne gre po pričakovanjih, saj so brez prvenstvene zmage že vse od 8. januarja dalje. Za nameček pa so galaktike na medsebojni tekmi premagali nazadnje 20. oktobra 2007. Beli balet pa je proti Kataloncem v seriji 11. zaporednih zmag.

Prav zanimivo bo videti za kakšno začetno enajsterico se bo tokrat odločil Zinedine Zidane, ki na takoimenovanih manjših tekmah rad posega po zamenjavah. Tokrat pa kljub vsemu ne bo mogel računati na Tonija Kroosa, Luko Modrića, Marcela in Jesusa Valleya.

Tekmo si od 20:00 dalje lahko ogledate na SportKlubu1.