Bale: Kitajska? Zagotovo bi me lepo sprejeli

La liga 26. Mar 201813:30 > 13:30
Stu Forster, Getty Images

Reprezentant Walesa in zvezdnik Real Madrida Gareth Bale je priznal, da je zelo razočaran, ker se mu z reprezentanco ni uspelo uvrstiti na prihajajoče svetovno prvenstvo v Rusiji.

Wales je reprezentančni premor izkoristil za nastop na Kitajskem pokalu, kjer je v vlogi selektorja debitiral Ryan Giggs. Osrednja figura Walesa ostaja Gareth Bale, ki je po finalnem porazu proti Urugvaju strnil misli o gostovanju na Kitajskem.

Kitajska je krasna država. Nisem sicer prepričan, če bom kdaj igral v njihovi ligi. Nikoli si nisem predstavljal, da bi šel tako daleč od doma,” je začel Bale in dodal: “Navijači so vedno sijajni, vselej nas lepo sprejmejo. Če bi prestopil na Kitajsko, bi me zagotovo lepo sprejeli.

Bale je o prestopu spregovoril tudi zato, ker ga mediji po nekoliko slabši formi že dalj časa selijo iz madridskega Reala. Ob evropskih velikanih se za Valižana zanimajo tudi klubi iz kitajske Superlige, govorilo pa se je tudi o prestopu v ZDA.

Superzvezdnik kraljevega kluba je v letošnji sezoni ob vseh poškodbah doživel tudi reprezentančno razočaranje. Walesu se ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, saj je v kvalifikacijski skupini zaostal za Srbijo in Irsko.

Zelo smo razočarani, ker se nam ni uspelo uvrstiti na mundial. Še posebej zaradi odličnega evropskega prvenstva, ko smo navdušili. Kljub vsemu je normalno, da smo v enem obdoju odlični, v drugem pa nekoliko slabši. Borili smo se do konca, a na žalost to ni bilo dovolj. Ker bom izpustil svetovno prvenstvo v Rusiji, sem še bolj lačen novih reprezentančnih izzivov,” je še dodal Bale, ki bo imel zadnjo priložnost, da zaigra na mundialu, leta 2022, ko SP gosti Katar.