Sergi Roberto suspendiran do konca sezone

La liga 9. Maj 201813:57 > 14:21
Alex Caparros/Getty Images

Nogometaš Barcelone Sergi Roberto je na zadnjem el clasicu dobil rdeči karton, potem ko je udaril nogometaša Reala Marcela. Disciplinska komisija Španske nogometne zveze mu je naložila kar štiri tekme prepovedi igranja.

Sergi Roberto si je med tekmo proti madridskem Realu z nešportno potezo prislužil rdeči karton, a je katalonski nogometni ponos navkljub igralcu manj na zelenici ostal neporažen, saj se je zadnji el clasico sezone končal z neodločenim rezultatom.

Čeprav je Barcelona ponudila številne dokaze, da je bil Robertova reakcija izzvana zaradi nešportnega obnašanja brazilskega nogometaša Marcela, je Španska nogometna zveza ostala trdna pri svojih načelih, kar pomeni, da ni odstopila od tega, da Robertu naloži kar štiri tekme prepovedi igranja v domačem prvenstvu. To pomeni, da Roberto v letošnji sezoni ne bo več igral, saj sta do konca prvenstva ostala le še dva kroga, obenem pa bo kazen odslužil tudi na uvodnih dveh tekmah naslednje sezone. 

Disciplinska komisija je upoštevala 98. člen pravilnika, ki pravi, da se napad na nasprotnika brez namena poškodbe, a z vsemi drugimi elementi nešportnega obnašanja, sankcionira s prepovedjo igranja na 2 – 12 tekmah. Barca je že vložila pritožbo.