Čas po CR7: Kdo bo izvajal proste strele, 11-metrovke..

La liga 21. Jul 20189:17 > 9:33
Denis Doyle/Getty Images

V času Cristiana Ronalda pri Realu se je točno vedelo, kdo bo izvajal proste strele in enajstmetrovke. Kdo bo v naslednji sezoni prevzel odgovornost? Ima Julen Lopetegui v svojih vrstah nogometaša, ki lahko nadomesti sijajnega Portugalca?

V devetih letih pri kraljevem klubu je Cristiano Ronaldo izvedel kar 444 prostih strelov in iz njih zabil 33 golov. Real Madrid je imel tudi v njegovem času v svojih vrstah še nekaj nogometašev, ki so iz prekinitev zelo nevarni. To je od leta 2013 naprej nekajkrat dokazal tudi Gareth Bale, ki pa je v dobrih petih letih izvedel le 55 prostih strelov in dosegel štiri zadetke. Statistika razkriva, da oba zabijeta nekje ob svojem 13. poskusu.

Takoj ko je postalo jasno, da bo Ronaldo zapustil Real, se je začelo govoriti, da bo Bale v naslednji sezoni prevzel izvajanje prostih strelov. V kombinaciji je sicer še kar nekaj nogometašev, a je Valižan zagotovo v prednosti. Slednji pa skoraj zagotovo ne bo izvajal enajstmetrovk, saj sta se v preteklosti iz bele točke veliko bolj izkazala Karim Benzema in Sergio Ramos.

Klubsko vodstvo pa pred začetkom sezone čaka še ena težka naloga. Komu na hrbet nadeti Ronaldovo sedmico? Pred Cristianom jo je zelo uspešno nosil legendarni Raul Gonzales, pred njim pa še Emilio Butragueño in Juanito.

Med trenutnimi Realovimi nogometaši bi zagotov zelo težko našli igralca, ki bi lahko prevzel breme številke sedem, zato se zdi najboljša rešitev ta, da se številko ponudi okrepitvi. Marsikdo je prepričan, da jo bo v naslednji sezoni nosil Eden Hazard, ki se ga že zelo dolgo omenja kot Realovo glavno poletno okrepitev. Če bo Belgijec zares prišel na Santiago Bernabeu, pa bo Julen Lopetegui dobil še enega nogometaša, ki bi lahko izvajal tako enajstmetrovke kot proste strele.