Courtois: S prestopom v Real sem izpolnil svoje sanje

La liga 9. Avg 201814:35 > 16:50
Denis Doyle, Getty Images Sport

Novi vratar Real Madrida Thibaut Courtois je na uradni predstavitvi dejal, da je vselej sanjal o igranju za kraljevi klub.

Denis Doyle, Getty Images Sport

26-letnik je v sredo zvečer uradno postal novi član aktualnih evropskih prvakov, v četrtek pa se prvič predstavil sedmi sili.

Prestop v najboljši klub na svetu prinaša veliko odgovornost. Zelo sem ponosen. Danes sem izpolnil svoje sanje. Ne morete si niti zamisliti, kako sem srečen. Rad bi se zahvalil vsem v klubu, ki so se zelo trudili za ta prestop in vsem ljudem, ki so mi do danes pomagali, da sem prišel do tega trenutka,” je povedal Thibaut Courtois in dodal:

Zahvaljujem se tudi Chelseaju, ki je vame vložil ogromno. Nikoli ne bom pozabil na čas, ki sem ga preživel v Londonu, kjer se osvojil dva naslova. Moj cilj je bil vedno prestop v Real. Spoštujem Atletico, a zdaj sem v klubu, kjer sem si vedno želel biti. Mislim, da še nikoli prej nisem poljubil grb kluba.

Belgijski reprezentant je po uspešno opravljenih zdravniških pregledih z Realom podpisal šestletno pogodbo. Madridčani so zanj odšteli 40 milijonov evrov nove odškodnine, v London pa je na posojo odšel še Mateo Kovačić.

Courtois se je na predstavitvi še enkrat opravičil za prepevanje pesmi antimadridistasov na finali kraljevega pokala leta 2013.

To so stvari, ki jih počne mlad človek. Bil sem otrok, ko sem igral za Atletico. Zdaj sem zrela oseba, ki je dvakrat osvojila angleški naslov,” je dodal Courtois.

Eden izmed najboljših vratarjev na svetu je bil član Chelseaja od leta 2011, a je prve tri sezone preživel na posoji pri Atletico Madridu.