Atletico bo Oblaka zavaroval z novo pogodbo

La liga 9. Avg 201818:48 > 18:50
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Atletico Madrid načrtuje, da bo slovenskemu vratarju Janu Oblaku v kratkem v podpis ponudil novo pogodbo. Slednja naj bi mu zagotovila veliko višjo plačo, vsebovala pa bo tudi precej bolj zasoljeno odkupno klavzulo.

Španski mediji poročajo, da si vodstvo Atletico Madrida močno želi, da bi sijajni slovenski vratar pristal na podpis nove pogodbe. Veljavna mu sicer poteče šele leta 2021, a je v njej zapisana absolutno prenizka odkupna klavzula. Po novi pogodbi, ki bo Janu Oblaku zagotavljala tudi izrazito višjo plačo, bo odkupna klavzula znašala kar 250 milijonov evrov. To naj bi bila po mnenju klubskega vodstva veliko bolj realna cena za Škofjeločana.

Prestopno tržnico je ta teden pretresel Chelsea, ki je za vratarja Athletica iz Bilbaa Kepo odštel kar 80 milijonov evrov in podrl rekord. Pri Atleticu so prepričani, da je 23-letni Oblak vreden še veliko več kot baskovski vratar.

V zadnjih mesecih se je sicer veliko govorilo o tem, da bo Oblak zapustil špansko prestolnico, a so pri Atleticu storili vse, kar je bilo mogoče, da so slovenskega vratarja zaščitili pred ostalimi evropskimi velikani.

Oblak je v Atletico prišel pred štirimi sezonami, ko so colchonerosi zanj Benfici odšteli 16 milijonov evrov. V sezoni 2015/16 je izenačil rekord La Lige po najmanj prejetih zadetkih. Takrat je na 38 tekmah prejel le 18 golov.