Morata zbodel (in utišal) navijače Reala

La liga 29. Jan 20199:02 > 9:35
Getty Images/Francesco Pecoraro

Napadalec Chelsea Alvara Morata bo naslednjo leto in pol preživel na posoji pri Atleticu iz Madrida. Odločitev, da obleče dres Rojiblancosov pa nikakor ni bila všeč navijačem mestnega tekmeca Reala.

Catherine Ivill/Getty Images

 26-letni nogometaš se je kalil v mlajših kategorijah Atletica, prve minute v članski konkurenci pa je dobil v dresu Reala. Morata je za Galaktike igral v dveh obdobjih, od leta 2010 in 2014 ter v sezoni 2016/17, sodeč po objavi nogometaša na Instagramu pa je vedno bil bolj naklonjen rdeče-belim barvam.

https://www.instagram.com/p/BtMHRcJHPi5/

 Španec je priznal svoje otroške sanje, da bi zaigral za Atletico. Sanje so semu izpolnile, a že 9. februarja bo imel na mestnem derbiju proti Realu možnost, da na terenu odgovori navijačem aktualnih evropskih prvakov.

Morata je z Realom osvojil osem lovorik: dvakrat La ligo, Ligo prvakov in Španski kraljevi pokal ter enkrat Evropski superpokal in Svetovno klubsko prvenstvo.

Sanjal sem, da igram tukaj. Zelo sem ponosen na ta korak, poznam klub, stadion, igralce, … To je resnično srečen trenutek zame, ne morem dočakati, da zaigram za klub. Dolgo sem razmišljal o tem in gledal veliko tekem Atletica. Čutil sem, da sem del tega kluba in zdaj sem izjemno motiviran, da mu dam vse,” je dejal Morata.