Barcelona se pripravlja na življenje po Messiju

La liga 8. Feb 201919:09 > 19:10
Alex Caparros Getty Images Sport

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je povedal, da se katalonski ponos že pripravlja na trenutek, ko se bo poslovil eden in edini - Lionel Messi. Po besedah predsednika na to nakazujejo tudi poteze v zadnjem prestopnem roku.

Španski prvaki so januarja zapravili kar nekaj denarja. V ospredju je bil prestop Ajaxovega čudežnega dečka Frenkieja de Jonga, ki ga mnogi vidijo kot Messijevega naslednika. Barca je za nizozemskega zvezdnika odštela kar 65 milijonov funtov.

Luknjo ob odhodu Lionela Messija bo sicer skorajda nemogoče zakrpati. Argentinec je do tega trenutka na 664 tekmah dosegel kar 581 golov, v celotni karieri pa bil najboljši prav na tekmah, ko je bilo na kocki največ.

Vem, da bo Lionel nekega dne sporočil, da se poslavlja,” čustveno razlaga predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Argentinec ima s katalonskim ponosom podpisano še dveletno pogodbo, Bartoemu pa zatrjuje, da se Messi po koncu slednje še ne bo poslovil. Kljub vsemu pa Katalonci že aktivno iščejo igralce, ki bojo klub vodili v novi eri, ki se nezadržno približuje.

Moramo biti pripravljeni na prihodnost. Zato novačimo sijajne mlade igralce, saj si želimo nadaljevati z uspešno ero. To je naša odgovornost. Moj mandat se izteče čez dve leti. Barcelono želim pustiti v odličnem stanju. Novem predsedniku bi rad rekel: ‘To je naša zapuščina’,” dodaja Bartomeu.

Messi je novo pogodbo z Barcelono podpisal pred dvema letoma, ko je dejal, da je vse bližje uresničitvi sanj – končati kariero v Barceloni, ki je njegov dom. Prav zaradi tega se je njegova odkupna klavzula povzpela na astronomskih 700 milijonov evrov.

Argeninski čarodej je z Barco do danes osvojil devet naslovov v La Ligi, štiri je dodal še v ligi prvakov, šestkrat pa bil s klubom uspešen tudi v kraljevem pokalu.