El Clasico ob 20:45 na SK 1: Pripnite varnostne pasove!

La liga 2. Mar 20197:32 > 7:43
Getty Images

Pripnite varnostne pasove, poleteli bomo na tekmo vseh tekem - eden in edinstveni El Clasico. Tako galaktiki kot Katalonci so v izjemno napornem nizu tekem, ki je vsaka posebej odločilna za nadaljevanje sezone. Obračun iz Santiago Bernabeua ob komentarju Gorana Obreza od 20:45 naprej v živo na SK 1.

Tokratni El Clasico je morda za odtenek pomembnejši za Real, saj bi v primeru novega poraza proti večnim rivalom že lahko ostal brez realnih možnosti za naslov španskega prvaka. Če k temu dodamo še izpad v španskem kraljevem pokalu, potem postane jasno, da za galatike tokrat šteje samo zmaga. Statistika v zadnjih letih sicer daje prednost Kataloncem, ki so v zadnjem destletju v španski prestolnici dobili kar deset od 17 obračunov proti večnim rivalom.

O vsaki tekmi razmišljamo enostavno, ne glede na to ali je to El Clasico ali ni. Moramo zmanjšati točkovni zaostanek in odločeni smo v tej nameri. Realnot je takšna, da je vsak naslednji dvoboj najpomembnejši,” je kljub bledim predstavam skozi celotno sezono optimističen trener Reala Santiago Solari in nadaljuje: “Težave z doseganjem zadetkov? Ni jih. Dosegamo veliko zadetkov, enostavno na zadnji tekmi nismo dosegli niti enega,včasih se zgodi tudi to. Imam veliko dobrih igralcev in na meni je, da kar čim bolj izboljšam igro. Znova smo na nogah in želimo osvojiti vse točke. Usoda je hotela, da je to proti istemu nasprotniku, mi gremo v tekmo z isto željo kot v sredo. Moramo poraviti tisto, kar ni bilo dobro in zadržati tisto, kar je bilo dobro.”

Tudi Casemiro se zaveda, da bodo morali galaktiki za zmago na El Clasicu v prvi vrsti zatresti mrežo nasprotnika: “Moramo se boriti. Nismo v slabi formi, toda nimamo sreče pred golom. Ustvarili smo si veliko priložnosti in se trudili. Naša borbenost se je videla, toda ni bilo sreče. Če ne izkoristite svojih priložnosti, bodo nasprotniki svoje, to je eno od osnovnih pravil nogometa. To se je zgodilo tudi nam.”

https://twitter.com/MessiStatsNet/status/1101729883477073922

Katalonci bi z novo zmago po dolgih 87 letih postali uspešnejša ekipa od Reala na El Clasicih. Po 241 obračunih imata tako Real kot Barca po 95 zmag, 51 tekem se je končalo brez zmagovalca. “Prvenstvo je drugačno tekmovanje od pokala, sedaj bomo igrali za točke. Težko je ponoviti rezultat na dveh zaporednih tekmah, vendar bomo poizkušali, saj bi to bil moralni udarec. Ko ekipa zmaga, dobi dodatno samozavest. Ko izgubi, želi igrati čim hitreje, da bi zmagala in okrevala. Mi smo takšni, zato ne verjamem, da je pri njih drugače. Zagotovo se želijo maščevati. To bo težka tekma, ne glede na zmago v pokalu,” se trener Barce Ernesto Valverde zaveda, da jim bodo galaktiki poskušali z obrestmi vrniti za poraz v kraljevem pokalu: “Se bo Real odpovedal La ligi, če zmagamo? Ne razmišljam o tem. Ponavljam, ne zanima me, kaj počne naš nasprotnik. Real je izjemen nasprotnik, toda mi razmišljamo o tem, kaj nam prinaša zmaga, ne pa kaj njim poraz.”

Obračun od 20:45 naprej spremljajte v živo na SK 1, od 20:00 naprej pa se nam pridružite na našem Facebook profilu, na katerem pripravljamo zanimivo debato pred El Clasicom.

Prihaja tekma vseh tekem:

Sportklub Slovenija