CR o utaji davkov: Nič me ne skrbi!

La liga 9. Dec 201614:06 > 14:10
Getty Images

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo vsaj za zdaj ostaja miren, ko beseda nanese na domnevno utajo davkov v višini več deset milijonov evrov.

V zadnjem škandalu o domnevni utaji davkov največjih nogometnih zvezdnikov se je znašel tudi Cristiano Ronaldo, ki naj bi po navodilih svojega agenta Jorgeja Mendesa preko offshore podjetja na Britanskih deviških otokih prikril kar 150 milijonov evrov prihodkov in se tako izognil plačilu več deset milijonov davkov. Španski El Mundo Deportivo poroča, da špansko tožilstvo že natančno preučuje omenjene obtožbe in v primeru, da se bodo izkazale za resnične, za Portugalca namerava predlagati tudi večletno zaporno kazen.

Kaj o vsem skupaj meni glavni protagonist vroče zgodbe, je po zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov galaktikov proti Borussii iz Dortmunda preveril novinar portugalske televizije. “Misliš, da sem zaskrbljen? Ne razmišljam tako, nič me ne skrbi,” je z dokaj kislim nasmeškom na obrazu odgovoril Ronaldo. Španske oblasti naj bi sicer preverjale predvsem njegov poslovne aktivnosti med letoma 2011 in 2013.

Za zdaj vse obtožbe temljijo na špekulacijah in ni uradnih informacij, ki bi vse skupaj potrdile, a tudi ne zavrnile …