Balov zastopnik: Zidanovo obnašanje je sramotno!

La liga 21. Jul 201915:36 > 15:42
Denis Doyle/Getty Images

Zastopnik Garetha Bala Jonathan Barnett se je ostro odzval na komentarje trenerja Real Madrida Zinedina Zidana, ki se želi na vsak način rešiti valižanskega zvezdnika.

Bale je ponoči izpustil tekmo proti Bayernu iz Münchna, Zidane pa je po obračunu medijem razkril, da nanj ne računa več.

Pričakujemo, da bo v kratkem zapustil klub. To bi bilo za vse najbolje,” je bil jasen Zidane.

Situacija je sicer zelo zapletena, saj ima Bale z Realom veljavno pogodbo do leta 2022, Valižanu pa se prav nič ne mudi iz španske prestolnice. Hitro je sledil tudi odgovor njegovega zastopnika, ki je nad dogajanjem ogorčen.

Obnašanje Zidana je sramotno. Grdo govori o igralcu, ki je Realu dal veliko. Če in ko Gareth zapusti klub, bo to v zanj najbolj primernem trenutku. To se ne bo zgodilo, ker si tega želi Zidane,” razkriva Barnett.

Da se Bale in Zidane ne razumeta sicer ni skrivnost. Kljub temu je Valižan v letih, ko je Real vladal evropskemu nogometu, dosegel veliko pomembnih golov in bil vedno v središču pozornosti. Njegovo kariero pri Realu so na njegovo žalost ob pomembnih golih zaznamovale tudi številne poškodbe, ki so zagotovo preprečile, da bi bil Bale bolje zapisan tudi pri navijačih.

Bale je z Realom osvojil štiri lige prvakov, naslov v La Ligi, kraljevem pokalu, španskem superpokalu, evropskem superpokalu in tudi na klubskem svetovnem prvenstvu. V zadnji sezoni je odigral 42 tekem, a v prvi enajsterici začel vsega 21 obračunov.