Kitajci Balu ponujajo 132 evrov na minuto!

La liga 23. Jul 201921:37 > 21:42
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Jonathan Barnett, zastopnik napadalca madridskega Reala Garetha Bala, je zatrdil, da njegovega varovanca ne zanima posoja.

V zadnjih dneh je v Realu zelo vroče. Trener Zinedine Zidane je med vikendom povsem odkrito povedal, da bi pričakuje, da bo Gareth Bale v kratkem zapustil klub, Valižan pa nato ni želel zaigrati na prijateljski tekmi proti Bayernu iz Münchna. V noči na sredo je sicer zaigral proti Arsenal in dosegel tudi zadetek, a to njegovega statusa ne spreminja. Na izjave trenerja galaktikov se je nato odzval tudi nogometašev zastopnik Jonathan Barnett, ki je predstavil tudi igralčevo mnenje.

Gareth je še vedno član Reala. Nič se ni spremenilo. Če se pojavi zanimiva ponudba, smo pripravljeni premisliti. V nogometu se vse dogaja hitro. Vse se lahko spremeni že jutri. Že naslednji teden lahko Gareth zamenja klub, lahko pa še tri leta ostane v Realu, s katerim ima podpisano pogodbo do leta 2022,” razkriva Barnett in dodaja: “Bale je eden izmed najboljših nogometašev na svetu. Zagotovo kluba ne bo zamenjal s posojo. To vam zagotavljam.

Bale ima sicer tudi na treningih Reala povsem drugačno vlogo kot v preteklosti. Navijači so v ponedeljek opazili, da je Valižan edini nosil zeleni dres, nato pa bil tudi sodnik na trening preizkušnji. Zanje je to le nov dokaz, da se ga Zidane želi rešiti.

V javnost je medtem pricurljala novica, da Bala lovi kitajski Jiangsu Suning, ki nogometašu ponuja kar 1,2 milijona funtov tedenske plače. Bale bi tako postal najbolje plačani nogometaš na svetu, saj bi na minuto zaslužil kar 119 funtov, na sekundo pa slaba dva funta.

Reprezentant Walesa je v zadnji sezoni v vseh tekmovanjih odigral 42 tekem in dosegel 14 golov ter se podpisal še pod šest asistenc.