Mendes: Kitajci za Ronalda ponudili 300 milijonov evrov

La liga 30. Dec 20167:15 > 7:17
Denis Doyle/Getty Images

Kje so meje? Agent Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, je razkril, da je eden od kitajskih prvoligašev za najboljšega nogometaša na svetu ponudil neverjetnih 300 milijonov evrov, a je Portugalec zavrnil bogato ponudbo.

Ob 300 milijonov evrov visoki odškodnini, ki bi jo Kitajci plačali Realu, je po besedah njegovega agenta Jorgeja Mendesa vrtoglavo ponudbo dobil tudi sam Cristiano Ronaldo, saj so mu ponudili letno plačo v višini 100 milijonov evrov. Navkljub ponudbi, ob kateri navadni smrtniki izgubijo tla pod nogami, Portugalec ni hotel niti pomisliti, da bi jo sprejel.

Ponudba je vsebovala 300 milijonov evrov za odškodnino in 100 milijonov evrov za letno plačo igralca. Toda denar ni vse, španski klub je njegoov življenje,” je Mendes dejal za Sky Sport Italia in pripomnil: “Kitajski trg je novo tržišče, lahko si privoščijo marsikaterega
igralca, vendar je nemogoče, da bi tja odšel Ronaldo. Je najboljši igralec na svetu in povsem logično je, da si ga želijo številni klubi.”

Kitajski klubi sicer tudi v letošnji zimi ne skoparijo z denarjem, saj se je v najštevilčnejšo državo na svetu že preselil Oscar iz Chelseaja in Carlos Tevez iz Boce, ki je s tem postal tudi najbolje plačani nogometaš na svetu.