Bo La Liga spremenila lokacijo prvega El Clasica?

La liga 16. Okt 201914:33 > 14:43
Alex Caparros/Getty Images

Zaradi protestov proti zapornim kaznim bivšim katalonskim voditeljem je vodstvo La Lige začelo na glas razmišljati o spremembi lokacije derbija med Barcelono in Real Madridom. Prva tekma vseh tekem v sezoni 2019/2020 je na sporedu v soboto, 26. oktobra, ob 13.00, v Barceloni.

Vodstvo tekmovanja je ocenilo, da bi se lahko protesti zavlekli vse do 26. oktobra, kar ogroža izvedbo prvega El Clasica v novi sezoni. Zaradi težav so se hitro pojavili predlogi, da bi gostiteljstvo oktobrskega derbija prevzel Real Madrid, Barcelona pa bi derbi gostila v drugem delu prvenstva. Kluba sta to možnost takoj zavrnila.

Glavna težava za izvedbo tekme je ura. Tekma se bo začela ob 13. uri, ko so napovedani tudi protesti. Odgovorni zato ocenjujejo, da obstaja resna nevarnost, da bi del protestov lahko postala tudi tekma.

Barca ima sicer težave že ta teden, ko jo čaka gostovanje pri Eibarju. Zaradi protestov na letališču se lahko zgodi, da bodo Katalonci na 550 kilometrov dolgo pot morali oditi z avtobusom.

Prvi El Clasico v sezoni 2019/2020 boste lahko pospremili v prenosu na Sportklubu 1, uro pred tekmo pa boste lahko pospremili tudi studijski del na našem Facebook profilu.