Modrić dobil nagrado, ki je nimata niti Messi ali CR7

La liga 12. Nov 201923:00 > 23:03
Aitor Alcalde Getty Images Sport

Kapetan hrvaške nogometne reprezentace Luka Modrić je v torek v Monte Carlu prejel še eno veliko priznanje v svoji uspešni karieri, nagrado "Golden Foot".

“V čast mi je, da sem prejel to nagrado. Vračam se na svoj najboljši nivo igre, kar sem pokazal v zadnji tekmi. Do konca leta me čaka še sedem pomembnih tekem in verjamem, da bom nadaljeval z dobrimi predstavami,” je povedal Luka Modrić na svečani prireditvi v Monte Carlu. 

Golden Foot je nagrada, ki jo podeljujejo nogometašem za individualne in ekipne dosežke, kot tudi izraziti karakter in karizmo, v konkurenci pa so lahko le igralci, ki so stari 28 let ali več.

Modrić je v Monako odpotoval z zasebnim letalom, takoj po prireditvi pa se je vrnil v Opatijo, kjer se je pridružil svojim reprezentančnim kolegom, ki se pripravljajo za tekmo proti Slovaški.

Poleg lepega priznanja ima dobitnik čast, da pusti odtis stopala na promenadi prvakov v Monte Carlu.

Nagrado podeljujejo od leta 2003, to pa je ena redkih nagrad, ki je nista prejeli niti Lionel Messi niti Cristiano Ronaldo.

https://twitter.com/RMadridInfo/status/1194218245471002625

V prejšnji sezoni je nagrado prejel Edinson Cavani, napadalec Urugvaja in PSG-ja, nagrado pa so v preteklosti osvojili tudi Roberto Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Alessandro Del Piero, Andrej Ševčenko, Francesco Totti, Iker Casillias, Zlatan Ibrahimović, …

Modrič je lani osvojil štiri velika priznanja: Najboljši igralec SP-ja v Rusiji, najboljši evropski igralec po izboru UEFA, najboljši svetovni igralec po izboru FIFA in prejemnik Zlate žoge, ki jo podeljuje revija France Football.