Barca sedaj želi Pochettina

La liga 13. Jan 20201:52 > 1:55
Justin Setterfield/Getty Images

Barcelona še vedno ni zamenjala Ernesta Valverdeja, toda po porazu v polfinalu španskega superpokala proti Atleticu mediji vse bolj pogosto špekulirajo, da je že bivši trener ponosa Katalonije.

Prva želja Barcelone je bil Ronald Koeman, visoko so kotirale tudi delnice Xavija. Slednji se je (tako kot Koeman) na koncu zahvalil za ponudbo, saj v tem trenutku ni želel zapustiti katarskega Al Sadda, tako da se je njegov nekdanji klub usmeril k drugim rešitvam.

Radijska postaja RAC1 poroča, da želi Barcelona na mestu Ernesta Valverdeja videti Mauricia Pochettina, ki je po zelo slabem začetku sezone pred časom dobil “košarico” pri Tottenhamu. Argentinca želi predsednik Barce Josep Maria Bartomeu, zanimivo pa je, da sta se letos že srečala, ko je bil Pochettino gost prvega človeka kluba na mestnem derbiju z Espanyolom.

Številni menijo, da bi ravno dejstvo, da je bil Pochettino igralec in trener Espanyola, predstavljalo (pre)veliko oviro pri sklenitvi posla. Argentinec se je pred časom že šalil o morebitnem prihodu v Barcelono, ko je dejal, da bi bil njegov prihod v klub enak prestopu Lionela Messija v Espanyol.